MAIN MENU

Footer Pages

4 Jun 2015

ULAMAN : PUCUK JENERIS, MERANTI, MENGKUDU DAN JERING

Hari sempat singgah ke pekan sehari Felda Kota Gelanggi 1 dan mengambil gambar pelbagai jenis ulaman yang pasti ulaman tersebut sudah tidak diketahui umum. Tambahan generasi muda dihari ini. Pasti ulaman ini mempunyai khasiat yang tertentu dan begitu sedap jika dibuat ulaman atau dijadikan masakkan. Jom kita lihat nama-nama ulaman tersebut.
 
Katanya pucuk jeneris ini lemak rasanya dan begitu sesuai sekali di judulkan bersama sambal tempoyak atau sambal belacan. Kenakan ulam raja tidak perlu dinyakan mungkin umum mengetahui. Sementara pucuk meranti amat sesuai dimasak gulai lemak putih

Sumber : AKU ANAK PAHANG
Wassalam, Wa'allahhualam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih di atas kunjungan anda ke halaman blog ini. Paparan blog lebih menarik jika anda menggunakan paparan versi website. Sebarang pertanyaan, pandangan dan cadangan. Sila email kepada pengarang. Terima kasih.