Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

5 Jun 2014

GAMBAR KLASIK : PAPAN TANDA KAWASAN KEMALANGAN GAMBAR TENGKORAK


Klasik dan nostalgia, ini adalah papan tanda kawasan kemalangan dulu-dulu yang digunakan sekitar tahun 60an hingga 80an. Sekali pandang papan tanda kawasan kemalangan ini mungkin boleh menyeramkan. Papan tanda kawasan kemalangan seperti ini bukanlah kawasan berhantu akan tertapi boleh mengundang juga pada situasi yang berhantu :) kerana mungkin banyaknya kemalangan yang berlaku disana dan mungkin mengakibatkan kematian, mau tak jadi "keras" kawasan tersebut. Sememangnya kalau dahulu bila kita melalui kawasan seperti ini biasanya kenderaan akan mempelahankan kenderaan mereka bimbang juga kalau ada hantu yang melintas gamaknya atau mungkin seram dengan gambar tengkorak itu  :) Dahulunya jalan Jerantut - Benta, jalan Lipis -Raub banyak terdapat papan tanda seumpama ini.
Zaman sudah merubah segalanya... bagi tidak mengelirukan pengguna jalan raya satu papan tanda bertulisan lengkap seperti diatas diperkenalkan. Malangnya tulisan sahaja mungkin tidak menyedarkan pengguna jalan raya. Sebaliknya kawasan seumpama ini terus sahaja mengundang kes kemalangan yang tinggi, yang boleh membawat maut sedangkan papan tanda peringatan telah dipasang.

AAP- Gamaknya mungkin sesuai juga jika papan tanda gambar tengkorak ini diguna pakai semula bukan sahaja untuk menyedarkan pengguna jalan raya ... sekurang-kurangnya mereka akan berasa seram dengan gambar tengkorak bila melalui kawasan tersebut. Secara tidak langsung pengguna juga akan memperlahaakan kenderaan mereka.

"Pandu cermat jiwa selamat ingatlah orang tersayang"

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<