Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

15 Mei 2014

KEMBARA BERAKIT SUNGAI PAHANG 2014

Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) negeri dengan kerjasama kerajaan negeri akan menganjurkan Kembara Berakit Sungai Pahang sempena Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2014 pada 14 hingga 17 Mei ini.

Penganjuran kali ini membabitkan 210 peserta yang terdiri daripada pengunjung tempatan dan antarabangsa bagi mengemudi sebanyak 30 buah rakit tradisi untuk mengharungi arus Sungai Pahang sejauh 69 kilometer. Ekspedisi akan membabitkan tiga hentian dengan bermula di Dataran Esplanade, Temerloh yang bakal dilepaskan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob pada hari Khamis pada pukul 10 pagi.

“Perjalanan dari Temerloh ke hentian berikutnya iaitu di Sekolah Kebangsaan (SK) Guai, Bera dijangka mengambil masa selama enam jam dengan jarak kira-kira 32 kilometer. Hentian terakhir pula di Kampung Baru Bor, Bera menuju ke Jeti Lama, Chenor.

Menariknya penganjuran kali ini, setiap hentian akan memaparkan aktiviti penduduk kampung dengan acara yang disediakan antaranya seperti Pertandingan Memukat dan Menjala, Pengkisahan Malam Unggun Api, Demonstrasi Masakan Pahang dan Pertandingan Masakan Ikan Patin dan Ayam Kampung. Sumber Utusan

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

1 ulasan:

  1. Menghilir la yek? Takde la melawan arus.. Hehe

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!