Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

3 Dis 2012

YAHOO MESSENGER CHAT ROOM AKAN DIHAPUSKAN



Bagi anda pengguna perkhidmatan Yahoo tentu sudah tidak asing lagi dengan perkhidmatan Yahoo Messenger (YM). Desas desus ada mengatakan dari perkhidmatan berbual milik yahoo.com ini, iaitu beberapa ciri-cirinya dikhabarkan akan berkurangan dalam waktu dekat.

Seperti dilaporkan oleh blog rasmi Yahoo Messenger, beberapa ciri-ciri kehebatan perkhidmatan YM ini dirangcang akan dihapuskan bermula pada 14 Disember 2014 dengan alasan kompetitif di pasaran. Menurut mereka, penghapusan beberapa ciri perkhidmatan YM ini merupakan usaha penyegaran untuk perkhidmatan YM kedepannya.


Berikut ini adalah ciri-ciri yang dirancangan, yang akan di hapus dari Yahoo Messenger:

Yahoo Messenger Public Chat Rooms
Yahoo Messenger Pingbox
Sokongan Microsoft Windows Live Messenger
Yahoo Voice Phone In and Phone Out

AAP - Sewaktu dahulu pernah menjadi kegilaan melayani Yahoo Messenger ini :) Zaman telah merubah segala sudah terpinggir jua :(


Wassalam, Wa'allahhualam.
  

10 ulasan:

  1. lama sgt x guna bende ni

    hok zaman dulu je org x guna dah hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zaman serba kecanggihan bender lama abis jadi lapuk juga dah.

      Padam
  2. sya masih gne YM ni.. chat room tu ble boring je layan... teringat plak, 1st love dlu berkenalan kat YM la.. hehe... tpi semuanya tggal kenangan.. :)

    BalasPadam
  3. sekarang dh xbulih gno yahoo chat dh pun. puas cari kat yahoo messanger tp xde...

    BalasPadam
  4. xde ke tempat len selain room chat YM nie??

    BalasPadam
  5. patutla duk cari-cari chatroom kt ym x jumpa... rindu sgt chatroom ym 2.. :-(

    BalasPadam
  6. best gune yahoo chat room,,, nak travel luar negara sng,,,

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!