Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

22 Okt 2012

APA PERBEZAAN WANITA MANIS, CANTIK DAN SEKSI?

Wanita Manis merupakan jenis wanita yang mempunyai kecantikan semulajadi, dan lebih menonjolkan kecantikan dalam berperilaku, bergaul dan berkata-kata atau sering dikenali dengan inner beauty. Jenis wanita manis menduduki kedudukan pertama sebagai jenis wanita idaman kaum lelaki. Sebab wanita jenis ini pandai membawa diri dalam lingkungan pergaulan, tidak hanya menonjolkan kecantikan fizikal saja, jadi boleh bergaul dari segala macam lingkungan pergaulan. Banyak pula yang beranggapan bahawa wanita manis mempunyai kecantikan yang tidak membosankan berbanding jenis-jenis wanita yang lain, sebab tanpa mereka dapat tampil mempesona dengan aura kecantikan dalam diri yang terpancar tanpa menggunakan solekan wajah yang berlebihan.

Wanita Cantik merupakan jenis wanita yang mempunyai paras wajah yang cantik, menawan dan mempesona dan mempunyai penampilan yang menarik. Wanita cantik biasanya pandai berdandan baik dalam menghiasi wajah atau memperbaiki penampilan. Kebiasaan yang paling digemari adalah melakukan rawatan dan pembaikan penampilan dan kecantikan, baik di rumah, salon atau klinik kecantikan. Mereka biasanya sangat menjaga kecantikan wajah, kadang tumbuh jerawat pada daerah wajah menjadi masalah besar bagi mereka. Kebanyakan lelaki merasa bangga apabila mempunyai kekasih jenis wanita cantik, sebab akan membuat iri hati pada lelaki lain.

Sedangkan Wanita Seksi merupakan jenis wanita yang mempunyai penampilan atau bentuk tubuh yang ideal, dan mereka juga dalam berpakaian cenderung menonjolkan setiap lekuk tubuh yang menawan. Sehingga wanita seksi sangat percaya diri, bersifat terbuka dan sangat memperhatikan bentuk tubuh mereka, apabila berat badan mereka naik beberapa kilo akan menjadi masalah besar bagi mereka. Wanita seksi memenuhi semua kriteria bentuk tubuh wanita ideal dari sudut pandangan kaum lelaki.

Setelah mengetahui ciri-ciri wanita manis, cantik dan seksi, disini kita dapat menjawab kategori jenis wanita sama ada yang sesuai dengan anda. Tetapi alangkah baiknya jika anda memasuki kategori jenis wanita yang sesuai dengan personaliti positif anda, sehingga bukan hanya dikagumi oleh kaum lelaki tetapi menjadi individu yang menyenangkan dalam pergaulan. Begitu kisahnya wanita ini, sekiranya anda seorang wanita dimanakah kategori anda? Kena ingat sama menjadi wanita seksi lebih berisiko mendapat ancaman daripada lelaki (risiko tanggung sendiri) berbanding dengan wanita cantik dan manis yang banyak menjadi idaman kaum lelaki. Dan sebaik-sebaik kecantikan biarlah kecantikan untuk suami anda. Jaga diri dan hiasi peribadi.  Sumber asal Forum.viva.co. Olahan semula by akuanakpahang  **Gambar diatas sekadar hiasan.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

6 ulasan:

 1. muka walaupun tak cantik. tapi, perangainya cantik, elok, sopan dll..mesti orang akan nampak dia tu cantik juga :)

  BalasPadam
 2. idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

  BalasPadam
 3. sye tak pkai makeup pun byk yg ske kt sye.. stakat ni yg sye thu 23 org.. wlau bru 2 thun nmpk dewasa.. 12 thun dh umur sye.. ni email kakak sye...

  BalasPadam
 4. Seksi mmg ancamn, if xpakai bju seksi pun still nampak seksi.yg zahir dr diri. Ssh nk ttp..

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<