Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

27 Jul 2012

AWAS JANGAN BELI KURMA DARIPADA ISRAEL!


Salam dalam kerancakan kita berbuka puasa bersama buah kurma pastikan buah kurma tersebut tidak didatangkan atau dikeluarkan oleh pihak Israel. Sebuah kumpulan aktivis Islam di Amerika Syarikat melancarkan kempen di seluruh negara bagi memboikot kurma yang ditanam dan dihasilkan di kawasan pendudukan haram Israel di Tebing Barat.

Organisasi The American Muslims for Palestine (AMP) melancarkan kempen berkenaan dengan tema “This Ramadan Make a Date with Justice: Choose Occupation-Free Dates,” sebagai satu lagi langkah untuk menyekat barangan keluaran Israel di pasaran antarabangsa.

Ia sebagai memprotes kekejaman Israel terhadap penduduk Palestin. Kurma berkenaan melibatkan produk keluaran syarikat Hadiklaim, yang dijual dengan menggunakan jenama  Jordan River, Jordan River Bio-Tops dan King Solomon. Menurut pengarah AMP, Awad Hamdan, kempen itu merupakan langkah mendidik umat Islam supaya memboikot barangan keluaran rejim berkenaan.

Sumber berkaitan 15-08-2010 – Boikot Kurma Israel, Berita Harian Online. Ini adalah kurma yang dipercayai sudah berada di Singapura. Kebenarannya tidak dapat dipastikan. Harap ada rakan-rakan dapat mengesahkan kehadiran kurma ini di sana dan Malaysia. Kurma ini bernama Jordan River dipasarkan oleh syarikat kurma Israel iaitu Hadiklaim (Israel Date Growers Coperative Limited).

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!