Nuffnang dan No Copy Paste

DAPATKAN INFO PERCUMA DARIPADA PENAJA KLIK IKLAN

UPDATE ENTRI TERKINI :

8 Mac 2015

SENARAI TAHUN, HARGA DUIT SYILING MALAYSIA PARLIMEN DAN BUNGA RAYA 1 SEN, 5 SEN, 10 SEN, 20 SEN DAN 50 SEN

Penulis sebenarnya berminat juga dengan hobi pengumpulan wang syiling lama Malaysia Syiling Parlimen dan duit syiling bunga raya dan lain-lain jenis wang kertas lama dan syiling yang berkaitan. Sememang penulis sudah agak lama berminat dan hobi ini. Mungkin sekarang diaktifkan semula sebelumnya agak berkurangan sedikit. Namun minatnya tetap sama mungkin masa dan ruang itu yang agak berbeza. Menyimpan koleksi syiling dan wang lama ini sekadar hobi semata-mata. Selebihnya menyimpan sekadar dijadikan koleksi peribadi dan untuk tatapan anak cucu dikemudian hari kelak. Perkongsian artikel dibawah ini sekadar dijadikan rujukan dan pengetahuan bersama.
 Klik imej untuk lebih jelas.

Duit Syiling 1 Sen Parlimen
1967 ------>Harga VF=RM4
1968 ------>Harga VF=RM40
1970 ------>Harga VF=RM90
1970 -Rare- Copper Clad Steel----->Harga VF=RM900
1971 ------>Harga VF=RM2
1973 ------>Harga VF=RM6
1973 -Rare- Copper Clad Steel----->Harga VF=RM25
1976 ------>Harga VF=RM4
1976 -Rare- Copper----->Harga VF=RM1800
1977 ------>Harga VF=RM4
1978 ------>Harga VF=RM2
1979 ------>Harga VF=RM6
1980 ------>Harga VF=RM6
1981 ------>Harga VF=RM4
1982 ------>Harga VF=RM2
1983 ------>Harga VF=RM6
1984 ------>Harga VF=RM4
1985 ------>Harga VF=RM2
1986 ------>Harga VF=RM2
1987 ------>Harga VF=RM2
1988 ------>Harga VF=RM2
Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 1 sen Parlimen
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Duit Syiling 1 Sen siri kedua-bunga raya
1989 ------>Harga VF=RM3
1990 ------>Harga VF=FV
1991 ------>Harga VF=FV
1992 ------>Harga VF=FV
1993 ------>Harga VF=FV
1994 ------>Harga VF=FV
1995 ------>Harga VF=FV
1996 ------>Harga VF=FV
1997 ------>Harga VF=FV
1998 ------>Harga VF=FV
1999 ------>Harga VF=FV
2000 ------>Harga VF=FV
2001 ------>Harga VF=FV
2002 ------>Harga VF=FV
2003 ------>Harga VF=FV
2004 ------>Harga VF=FV
2005 ------>Harga VF=FV
2006 ------>Harga VF=FV
2007 ------>Harga VF=FV

Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; 1 sen siri kedua.

Harga duit Syiling 5 sen Parlimen:
1967 ------>Harga VF=RM1
1968 ------>Harga VF=RM1
1971 ------>Harga VF=RM4
1973 ------>Harga VF=FV
1976 ------>Harga VF=FV
1977 ------>Harga VF=RM4
1978 ------>Harga VF=FV
1979 ------>Harga VF=RM0.50
1980 ------>Harga VF=RM0.50
1981 ------>Harga VF=FV
1982 ------>Harga VF=FV
1982 -extra dot----->Harga VF=RM120
1985 ------>Harga VF=RM3
1987 ------>Harga VF=RM3
1988 ------>Harga VF=RM2
Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 5 sen Parlimen.
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Harga duit syiling 5 sen Bunga Raya:
1989 ------>Harga VF=RM3
1990 ------>Harga VF=FV
1991 ------>Harga VF=FV
1992 ------>Harga VF=FV
1993 ------>Harga VF=FV
1994 ------>Harga VF=FV
1995 ------>Harga VF=FV
1996 ------>Harga VF=FV
1997 ------>Harga VF=RM4
1998 ------>Harga VF=FV
1999 ------>Harga VF=FV
2000 ------>Harga VF=FV
2001 ------>Harga VF=FV
2002 ------>Harga VF=FV
2003 ------>Harga VF=FV
2004 ------>Harga VF=RM3
2005 ------>Harga VF=FV
2006 ------>Harga VF=FV
2007 ------>Harga VF=FV
2008 ------>Harga VF=FV
2009 ------>Harga VF=FV
2010 ------>Harga VF=FV
2011 ------>Harga VF=FV
Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 5 sen Bunga Raya.
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Senarai Tahun Keluaran Duit 10 sen Parlimen:
1967 ------>Harga VF=RM0.50
1968 ------>Harga VF=RM0.50
1971 V1------>Harga VF=RM900--->Harga UNC=RM1800
1971 V2------>Harga VF=RM400--->Harga UNC=RM600
1973 ------>Harga VF=FV
1976 ------>Harga VF=FV
1977 ------>Harga VF=RM0.50
1978 ------>Harga VF=RM1
1979 ------>Harga VF=RM0.50
1980 ------>Harga VF=RM0.50
1981 ------>Harga VF=FV
1982 ------>Harga VF=FV
1983 ------>Harga VF=RM0.50
1988 ------>Harga VF=RM3
Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 10 sen Parlimen
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Senarai Tahun Keluaran Duit 10 sen Bunga Raya:
1989 ------>Harga VF=RM2
1990 ------>Harga VF=FV
1991 ------>Harga VF=FV .
1992 ------>Harga VF=FV
1993 ------>Harga VF=RM2
1994 ------>Harga VF=RM5
1995 ------>Harga VF=FV
1996 ------>Harga VF=FV
1997 ------>Harga VF=FV
1998 ------>Harga VF=FV
1999 ------>Harga VF=FV
2000 ------>Harga VF=FV
2001 ------>Harga VF=FV
2002 ------>Harga VF=FV
2003 ------>Harga VF=RM5
2004 ------>Harga VF=FV
2005 ------>Harga VF=FV
2006 ------>Harga VF=FV
2007 ------>Harga VF=FV
2008 ------>Harga VF=FV
2009 ------>Harga VF=FV
2010 ------>Harga VF=FV
2011 ------>Harga VF=FV
Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 10 sen Bunga Raya.
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Senarai Tahun Keluaran Duit 20 sen Parlimen:
1967 ------>Harga VF=FV
1968 ------>Harga VF=FV
1969 ------>Harga VF=RM2
1970 ------>Harga VF=RM35
1971 ------>Harga VF=RM6
1973 ------>Harga VF=FV
1976 ------>Harga VF=FV
1977 ------>Harga VF=FV
1978 ------>Harga VF=RM10
1979 ------>Harga VF=RM2
1980 ------->Harga VF=FV
1981 ------>Harga VF=FV
1982 ------>Harga VF=FV
1987 ------>Harga VF=FV
1988 ------>Harga VF=RM2

Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 20 sen Parlimen
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Senarai Tahun Keluaran Duit 20 sen Bunga Raya:
1989 ------>Harga VF=FV
1990 ------>Harga VF=FV
1991 ------>Harga VF=FV
1992 ------>Harga VF=FV
1993 ------>Harga VF=FV
1994 ------>Harga VF=RM15
1997 ------>Harga VF=FV
1998 ------>Harga VF=FV
2000 ------>Harga VF=FV
2001 ------>Harga VF=FV
2002 ------>Harga VF=FV
2004 ------>Harga VF=FV
2005 ------>Harga VF=FV
2006 ------>Harga VF=FV
2007 ------>Harga VF=FV
2008 ------>Harga VF=FV
2009 ------>Harga VF=FV
2010 ------>Harga VF=FV
2011 ------>Harga VF=FV

Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 20 sen Bunga Raya.
Source:  http://www.malaysiancoin.com.

Senarai Tahun Keluaran Duit 50 sen Parlimen:
1967 ------>Harga VF=RM3
1968 ------>Harga VF=RM3
1969 ------->Harga VF=RM30
1971 ------>Harga VF=RM6
1973 ------>Harga VF=FV
1977 ------>Harga VF=RM4
1978 ------>Harga VF=RM4
1979 ------>Harga VF=RM8
1979 -Extra dot ------>Harga VF=RM45
1980 ------>Harga VF=RM3
1981 ------>Harga VF=RM3
1982 ------>Harga VF=RM3
1983 ------>Harga VF=RM6
1984 ------>Harga VF=RM6
1985 ------>Harga VF=RM6
1986 ------>Harga VF=RM6
1987 ------>Harga VF=RM6
1988 ------>Harga VF=RM2
1988 -Extra dot ------>Harga VF=RM30

Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 50 sen Parlimen
Source: http://www.malaysiancoin.com.

Harga 50 sen Parlimen Milled Edge:
1967 ------>Harga VF=RM1800
1968 ------>Harga VF=RM1800
1969 ------>Harga VF=RM3000

Senarai Tahun Keluaran Duit 50 sen Bunga Raya:
1989 ------>Harga VF=RM10
1990 ------>Harga VF=RM1
1991 ------>Harga VF=RM1
1992 ------>Harga VF=RM3
1993 ------>Harga VF=RM8
1994 ------>Harga VF=RM10
1995 ------->Harga VF=RM30
1996 ------>Harga VF=RM8
1997 ------>Harga VF=RM3
1998 ------>Harga VF=FV
1999 ------>Harga VF=RM3
2000 ------>Harga VF=FV
2001 ------>Harga VF=FV
2002 ------>Harga VF=FV
2003 ------>Harga VF=FV
2004 ------>Harga VF=FV
2005 ------>Harga VF=FV
2006 -(tidak pernah ditemui lagi)
2007 ------>Harga VF=FV
2008 ------>Harga VF=FV
2009 ------>Harga VF=FV
2010 ------>Harga VF=FV
2011 ------>Harga VF=FV

Penting : Harga diatas adalah harga yang disyorkan sahaja. Syiling juga amat bergantung pada kondisi rupa bentuk syiling tersebut. Jualan juga amat bergantung pada penawaran dan permintaan serta persetujuan jual beli, ianya bukan harga tetap. Mungkin akan berkurangan atau lebih daripada nilai diatas bergantung kepada faktor-faktor yang lainya.  Maksud  FV : (Face Value) nilai muka sahaja sebagai contoh kalau 10 sen tetaplah 10 sen.

Anda boleh baca cerita penuh mengenai duit syiling ini disini; Duit syiling 50 sen Bunga Raya.
Source, Sumber dan kredit sepenuhnya : http://www.malaysiancoin.com.

** Bagi anda yang berminat ingin bertanya dan menjual syiling anda bolehlah berkunjung ke halaman group Facebook GROUP BINCANG, KONGSI & TRANSAKSI NUMISMATIK
KLIK  > > : GROUP BINCANG, KONGSI & TRANSAKSI NUMISMATIK 

Wassalam, Wa'allahhualam.

303 ulasan:

  1. Slmmulaikum,awk saya ada duit dri kilang yg salh bekin ni ,blh thu brpa harga tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syiling error seumpama itu bergantung pada minat diatas pembelian rasanya tidak ada ketetapan harga. kalau org minat mungkin mereka boleh menawarkan harga mereka.

      Padam
    2. Assalamualaikum..boleh sya tahu senarai duit syiling yang abg nak?? Klu boleh abg whatsapp sya d no 0178658308 terima kasih..

      Padam
    3. Saya bnyk duit syiling lama . north borneo pn ad . saya x tipu tuan bole cll saya d 01131689324 .. Syiling ingan duit kertas.?

      Padam
    4. Saya ade duit kertas lame dan syiling lama . Mcam mane cara untok dijual . Serius untuk dijual . 0173543250 / 0172886241 . Boleh whatsap :-)

      Padam
    5. nak tanya nilai untuk harga syilling seringgit lama tahun 1957-1979. warna perak. nak tahu nilai duit tu. boleh sesiapa bgi tahu tak? pm wechat id: nurzanna takpun dm insta: nrzxxnx

      Padam
    6. Saya ada syiling 50sen miled beberapa keping...bagaimana urusan jualan

      Padam
    7. Saya ada syiling 50sen miled beberapa keping...bagaimana urusan jualan

      Padam
    8. Mcm duit lama saya ada ..china punya duit syiling pon ad...nak thu lbih lanjut whatsap saya 0177332213

      Padam
    9. Yg nk jual boleh wasap saya. Sy boleh beli 0196888714

      Padam
    10. Assalamualaikum..sy ada duit syiling 10 sen tahun 1978-1983..kalu nk jual mcm mane ya..

      Padam
  2. Nak beza extra dot tu cmna? Sya byk kumpul duit 5 sen dengan 1 sen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boleh buat carian sahaja taip extra dot 5 sen 1982

      Padam
    2. sye nk tanye, saye ade duit rm10 siri pertama n kedua. bole saye tau berapa harganya,?

      Padam
    3. Memerlukan Pembeli Duit Syiling Dan Kertas Yang Dikehendaki . 0172875517 Call / Whatsapp Sy . Amat Memerlukan .

      Padam
  3. kt mana bole jual syiling2 tu semua? saya ada byk kumpul..kalau ikot harga yg tercatat tu ada laa dlm rm 100..

    BalasPadam
  4. ada x sapa2 nk beli syiling 50sen tahun1969 terbelah tgh??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasap saya
      Saya nk beli 0196888714

      Padam
    2. Assalammualaikum... Saya nak jual 1sen tahun 1920

      Padam
  5. Balasan
    1. Sy ade duit syiling 50sen tahun 1968 terbelah tengah..sape nak beli whatsapp sy no tel 0122565001.tq

      Padam
    2. Sy ade 50sen 1967, 1 cent malaya 1939 , 5 cent malaya 1948, duit yasin , berminat boleh call or wechat 0129027735 eyna

      Padam
    3. Sy ade 50sen 1967, 1 cent malaya 1939 , 5 cent malaya 1948, duit yasin , berminat boleh call or wechat 0129027735 eyna

      Padam
    4. Sy ade rm5 sain aishah..nk jual ni..

      Padam
    5. hi saya ada duit 50 sen terbelah tengah.. just email kalau berminat anamarhanah@yahoo.com

      Padam
  6. saya ada seringgit malaysia tahun 77

    BalasPadam
  7. seronok juga dengan mengumpul duit lama ni .. belum lagi berjumpa dengan istilah tampang, inggot, jokoh, pitis pahang dsbg .. selamat mencuba.

    BalasPadam
  8. Sya ada
    Rm1 1971
    Rm1 1976 kwsp
    Ada yg berminat ke?




    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasap sy. Sy nk beli 0196888714

      Padam
    2. saya ada syiling 20sen 1988. dan bnyk lgi jika ada apa2 col@wasaap saya 0125467280 TQ

      Padam
    3. saya ada syiling 20sen 1988. dan bnyk lgi jika ada apa2 col@wasaap saya 0125467280 TQ

      Padam
  9. Sya ada
    Rm1 1971
    Rm1 1976 kwsp
    Ada yg berminat ke?




    BalasPadam
  10. Dimana tempat nk jual kalau ada di antara duit2 diatas tu ada dlm simpanan saya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasap sy kalau nk jual. Sy sudi beli 0196888714

      Padam
    2. Saya nak jual duit 1sen tahun 1920

      Padam
    3. Sapa berminat duit syiling 1sen tahun 1920 ..
      Call me = 0172557435

      Padam
    4. Sapa berminat duit syiling 1sen tahun 1920 ..
      Call me = 0172557435

      Padam
    5. Sy ade 5 cent parlimen thn 1982 ad 2 keping..2 keping 1997 bunga raya.spa nk beli call sy 01121866475 ataupon inbox sy di. dyyaanno@gmail.com

      Padam
  11. Dimana tempat nk jual kalau ada di antara duit2 diatas tu ada dlm simpanan saya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau anda di area Melaka bolehlah jual di kedai barang antik,pajak di area mata kucing

      Padam
  12. Saya ada seringgit malaysia 1972 duit lama..

    BalasPadam
  13. Saya ada duit syiling lama, berminat whatsapp 0122208373 :)

    10 sen
    tahun 1976 (2x)
    tahun 1980
    tahun 1982
    tahun 1990
    tahun 1991 (2x)
    tahun 1992 (2x)
    tahun 1997 (2x)
    tahun 1999 (2x)

    20 sen
    tahun 1967
    tahun 1988
    tahun 1993 (2x)
    tahun 1997

    50 sen
    tahun 1988
    tahun 1997

    Dan 1 sen yg tak terkira, bgtahu je tahun berapa nak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Satu 1 sen 1968 dan 1970 ada? :)

      Padam
    2. Salam tuan.. kalau duit lama tahun
      1 sen segi 4 tahun 1957.
      5 sen tahun 1958
      macam mana tu..

      Padam
    3. Sy mencari pembeli duit queen&king syiling zaman awal kemerdekaan

      Padam
    4. Assalamualaikum. Sy ad duit lama 1sen 1976 . sy nak cri pmbeli nya . arga bole runding .. 01131689324

      Padam
    5. Saya ad wsapp . wsapp saye ker

      Padam
  14. Sya ada syiling 50sen tahun 1968 tidak berbelah(milled edge).jika ada yg tahu dimna tempat menjual yang mahal,sila kol/sms/whatsapp saya d no +60135582164 Tannis area sabah.

    BalasPadam
  15. Saya ada duit 50sen..berparit dn bergerigi..??..Dimana tempat boleh jual syiling saya.??

    BalasPadam
  16. No wassup saya..0148893446 dn wechat Asval_8790..

    BalasPadam
  17. No wassup saya..0148893446 dn wechat Asval_8790..

    BalasPadam
  18. Saya ada 50 sen 1971 ,1973 ,1968, ,1967
    Dan saya ada 20 sen 1969,1971,
    Lepas tu saya ada 10 sen 1967, dan duit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dan duit malaysian Borneo tahun 1950 dengan duit yassin dengan duit francis tahun 1908 dan Queen elizabeth 2 berminat whatsapp no ni 01111892492

      Padam
  19. Sya ada duit 5sen nk jual..urgent nk pakai duit..
    1997x5
    1979x2
    1967
    1977
    1982x2
    1980
    1988x3
    2004x4
    Saya amat memerlukan duit sekarang..ada yg nk..wassap sya 0173620224

    BalasPadam
  20. Salam.. saya ada duit syiling 1sen tahun 1920 yang tertulis george v king of india.. di mana saya boleh jual dengan harga yang setaraf degan nya...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jika berminat sila pm sy di no +60136710036

      Padam
  21. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  22. saya ada 1sen 1971-copper /syiling tahun 1934- . jika berminat pm sy-0179241767-

    BalasPadam
  23. saya ada syiling tahun 1734 vtraque vnum ,saya nak tanya admin, mcm mna nak tgok yg original dan yg tak original?? bole terangkn..

    BalasPadam
  24. Saya ada duit 5 cens India 1920..berminat PM saya..0175345803(whatsapp)...harga kita runding..saya dapat tahu duit ini tinggi nilai nya...

    BalasPadam
  25. Saya ada 1 sen 1976 available 1 piece je. Whatsapp/ contact : 016-2604288.

    BalasPadam
  26. saya ade 50 sen berbelah thun 1967
    dan syiling rm1 ade 5 keping..sape yg berminat nk beli boleh call 0175004533

    BalasPadam
  27. saya ada syiling 50 sen.tahun 1967 ME.xde.parit...wassap or sms 0168973006

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klau duit krtas 1rggt lma.
      Mhu jga ka?
      1985-1994 . Sign aishah

      Padam
    2. Klau nak beli. Whsapp or call 0178654508

      Padam
    3. Klau nak beli. Whsapp or call 0178654508

      Padam
    4. Klau duit krtas 1rggt lma.
      Mhu jga ka?
      1985-1994 . Sign aishah

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    6. saya nak jual duit siling 50sen 1967 dengan 1ringgit sign aishah,berape boleh angkat.0125954779

      Padam
    7. saya nak jual duit siling 50sen 1967 dengan 1ringgit sign aishah,berape boleh angkat.0125954779

      Padam
    8. Duit syiling 1 sen 67. Berminat ker 01131689324

      Padam
    9. Sy ade 50sen 1967 terbelah, 1 cent malaya 1939, 5 cent malaya 1948. Brminat boleh call or wechat 0129027735 ..

      Padam
  28. saya ada RM1 syiling tahun 1971 dan RM1 ulang tahun ke-100 getah asli Malaysia 1877-1977, sape nak beli call saya - 016 909 7247

    BalasPadam
  29. saye ade byk syiling 1 sen lame dari tahun 1962 hingga 1989
    ade yg berminat bley wassap saye 011-23644811
    harge kalau boleh nk ikot yg dlm blog ni
    kalau borong abis ade diskaun

    BalasPadam
  30. Salam.. Saya ade rm1 coin 1971.. Nk tgk gmbar syling tu bleh wsap sy 0132533494

    BalasPadam
  31. 1)duit kertas 1ringgit/1dollar#21,mach,1953 malaya/British
    2)cocm coin 1cent 1943 king george Vl
    3)coin queen elizebert second 1957 british/Borneo
    4)coin king Edward Vll 1dollar 1908

    BalasPadam
  32. Bminat whatapp 0174424479 REy

    BalasPadam
  33. Bminat whatapp 0174424479 REy

    BalasPadam
  34. Boleh sy tahu harga pasaran bagi
    King george v 5sen 1920
    Edward VII 1/4 sen 1905
    Queen Elizabeth's 5sen 1958
    King george 1sen 1939
    Edward 1/2 sen 1908
    Edward 1 sen 1908

    BalasPadam
  35. Aslmkm.. Saya ada 5 sen 1982 ekstra dot.. Bole sy tahu nilainya tak?

    BalasPadam
  36. Asalamualaikum... Sy ada duit syiling 50sen tahun 1968 terbelah tengah..sape nak beli whatsapp sy no tel 0122565001.tq

    BalasPadam
  37. Assalamualaikum..sya ada duit syiling 10 sen error dgn duit syiling 5 sen tahun 1982 ada 3 keping..siapa yang berminat bole whatsapp sya d no 0178658308..anda bole lihat d whatsapp nanti..terima kasih

    BalasPadam
  38. sy ad syiling 5sen tahun 82
    10sen tahun 71..
    ada lebih dari sekeping..cuma xtahu sape pembeli..

    BalasPadam
  39. sy ad syiling 5sen tahun 82
    10sen tahun 71..
    ada lebih dari sekeping..cuma xtahu sape pembeli..

    BalasPadam
    Balasan
    1. 10 sen 1971 ada berapa....whatsap 0139512647

      Padam
    2. 10 sen 1971 ada berapa....whatsap 0139512647

      Padam
    3. Saye ad duit syilng 1sen 67. Berminat kha . 01131689324? Bole runding

      Padam
    4. Saye ad duit syilng 1sen 67. Berminat kha . 01131689324? Bole runding

      Padam
  40. RM50 ali abul hassan
    keadaan sgt baik call
    01124127801
    nk tgk whatsap no di atas

    BalasPadam
  41. RM50 ali abul hassan
    keadaan sgt baik call
    01124127801
    nk tgk whatsap no di atas

    BalasPadam
  42. Sy ada duit 50 sen tahun 1967 terbelah...klu berminat whatsap sy 0127316182

    BalasPadam
  43. Sy ada duit 50 sen tahun 1967 terbelah...klu berminat whatsap sy 0127316182

    BalasPadam
  44. Saya pun ader 50 sen terbelah tengah ....0172946679

    BalasPadam
  45. Saya ada duit syiling lama 50sen dan 1ringgit..

    50sen tahun 1967(terbelah tengah)

    Syiling 1Ringgit
    1971 × 1
    1977 × 1(ninth southeast asia games)
    1984 × 1
    1986 × 2
    Tunku Abdul Rahman Putra( 25 Tahun Merdeka 1957-1982)

    Kepada sesiapa yg berminat blh wasap di no ini..0105799822

    BalasPadam
  46. Asalamualaikum
    Sy ada duit syiling yassin
    Duit syiling hijrah rm1
    Dan 50sen terbelah tahun 1968
    Sesiapa yg berminat dan serius buyer sila call or whatsapp di talian 0122565001 (erry) sekitar lembah klang

    BalasPadam
  47. Syiling 5sen extra dot tahun 1982 untuk di jual .ty

    BalasPadam
  48. Saya mencari duit siling...10 sen 1971...dan 50 sen yg tidak terbelah...tahun 1967,68,69..whatsap 0139512647

    BalasPadam
  49. Sy ada duit syiling rm1 gmbar kaabah.. bmunat bleg wasap 0135190361

    BalasPadam
  50. Sy ade duit syling 1 sen 10 sen 20 sen 50 sen dn..duit kertas lama rm 2 ringgit lama.10 ringgit lama..kalau sape2 nak boleh pm sy di 017-5315997

    BalasPadam
  51. Ada duit syiling RM 5 tunku Abdul Rahman 1971, Klu minat leh wasap 0176914758.
    Klu pandai ngayat.. Syiling 50 sen, 20 sen, seposen.. Boleh bg free.. Byk tu x laa.. Ada la dlm 50 keping campur2.. Serious buyer only.. Tq

    BalasPadam
  52. Sya ad duit 1sen 1976 dmma ka sy dpat cri pembeli nya . serius. Saya prlukan duit arga boleh runding ? 01131689324

    BalasPadam
  53. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  54. Duit syiling RM1 tahun 1986-1990 dan duit 5sen kertas..berminat hubungi 0148204851(ku firdaus)

    BalasPadam
  55. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  56. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  57. ...

    Assalamualaikum..selamat sejahtera....Saya ada duit syiling lama untuk di jual..

    -Rm5 Tun abdul rahman 1971
    -Rm1 1971&1985(besar)
    -10sen 1992-93-97-98
    -5sen pahlimen 1987
    -rm1 syiling emas bunga raya 1991
    -syiling 20 Elizabeth ii new zealand 1987

    *harga ikut pasaran
    BERMINAT ? boleh whatsapp saya...
    • 0199679513 -indera shah

    BalasPadam
  58. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  59. Assalamualaikum. Sy ada duit syiling 50 sen 1967 & 1968 (milled edge). Siapa2 berminat boleh pm. 0123540194

    BalasPadam
  60. saya ada duit siling 50sen belah tengah tahun 1968 klaw berminat whatsapp no. nie 0195630924

    BalasPadam
  61. saya ada duit siling 50sen belah tengah tahun 1968 klaw berminat whatsapp no. nie 0195630924

    BalasPadam
  62. saya Ada duit lma 1 sen tahun 1960 dn 10 sen British Borneo dn duit proof 50 sen tahun 1967 n 68... Rm 1 1991-96 klu berminat blh pm 0172671990

    BalasPadam
  63. saya Ada duit lma 1 sen tahun 1960 dn 10 sen British Borneo dn duit proof 50 sen tahun 1967 n 68... Rm 1 1991-96 klu berminat blh pm 0172671990

    BalasPadam
  64. Balasan
    1. Ada siapa mau beli duit kertas sain aishah rm10

      Padam
    2. Ada sapa2 mau beli rm10 sain aishah leh call aku 01114403700

      Padam
    3. Ada sapa2 mau beli rm10 sain aishah leh call aku 01114403700

      Padam
  65. Saya ada duit syiling lama:
    Nederlandsch Indie: 1945
    Indonesia: 1951, 1958, 1973, 1992
    Hongkong: 1960
    U.S.A: 1972
    Arab Saudi: 1987/1408H
    Singapore: 1985
    Malaysia: 1992
    Bangladesh: 1993

    Minat Pin BBM: 5A1C99C4

    BalasPadam
  66. Admin blh tlg wasap sy.
    Sy ada bnyk koleksi duit rare. Tp nak taw harga market. Buyer dah ramai tgu. 0137408501. Tq.

    BalasPadam
  67. Assalam..tumpang iklan admi...saya ada duit siling 20 sen tahun 1973..wasup 019-7824281

    BalasPadam
  68. saya syiling 1sen parlimen

    1973- 1
    1976- 1
    1979- 1
    1978- 3
    1980- 1
    1982- 5
    1984- 2
    1985- 2
    1986- 4
    1987-2
    1988-6

    berminat sila whatsapp sy 0129152996

    BalasPadam
  69. saya syiling 1sen parlimen

    1973- 1
    1976- 1
    1979- 1
    1978- 3
    1980- 1
    1982- 5
    1984- 2
    1985- 2
    1986- 4
    1987-2
    1988-6

    berminat sila whatsapp sy 0129152996

    BalasPadam
  70. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  71. saya ada beberapa koleksi duit lama kertas dan syiling, pada pembeli dan peminat duit lama wsap or col 0165099565

    BalasPadam
  72. 1sen,10,sen,20,50, thn 67,69,71,73,80,79,,,, minat call, @whatsap,, 0183998445,,,,, nak jual cepat

    BalasPadam
  73. 1sen,10,sen,20,50, thn 67,69,71,73,80,79,,,, minat call, @whatsap,, 0183998445,,,,, nak jual cepat

    BalasPadam
  74. 1sen,10,sen,20,50, thn 67,69,71,73,80,79,,,, minat call, @whatsap,, 0183998445,,,,, nak jual cepat

    BalasPadam
  75. saya ade duit syiling 1967-1968 50sen berbelah berminat?-call 0105327087

    BalasPadam
  76. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  77. Sy ad syiling 1 ringgit gold bunga raya..dri tahun 1989.1990.1991.1992.1993.1994.1995.1996..... duit yasin gambar burung...dan duit cina lubang tgh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau berminat boleh whatsapp sy.0126678025

      Padam
    2. Kalau berminat boleh whatsapp sy.0126678025

      Padam
    3. Kalau berminat boleh whatsapp sy.0126678025

      Padam
  78. Ada sesiapa yang berminat nak membeli 50 sen lama
    Belah Tengah : Parlimen
    1967 - 5
    1968 - 5

    Syiling 50 lama Parlimen:
    1971 - 9
    1973 - 58
    1977 - 20
    1978 - 8
    1979 - 1
    1980 - 20
    1981 - 17
    1982 - 19
    1983 - 8
    1984 - 10
    1985 - 13
    1986 - 9
    1987 - 7
    1988 - 37

    Berminat boleh whatsapp saya 010 - 5258562

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembeli diperlukan segera .
      Ada yang berminat boleh whatsapp saya 010 - 5258562

      Padam
  79. Collection Duit Lama Untuk Dijual , Sapa Cepat Dia Dapat :D


    SYILING 5 SEN
    1968 - 1 PCS
    1981 - 1 PCS

    SYILING 10 SEN
    1967 - 2 PCS
    1973 - 4 PCS
    1976 - 3 PCS
    1977 - 1 PCS
    1979 - 1 PCS


    SYILING 20 SEN
    1967 - 1 PCS
    1968 - 1 PCS
    1969 - 2 PCS
    1971 - 1 PCS
    1973 - 1 PCS
    1976 - 1 PCS
    1977 - 1 PCS
    1981 - 10 PCS
    1982 - 3 PCS
    1987 - 1 PCS
    1988 - 9 PCS



    SYILING 50 SEN
    1971 - 1 PCS
    1977 - 1 PCS
    1979 - 1 PCS
    1980 - 1 PCS
    1981 - 2 PCS
    1983 - 1 PCS
    1984 - 1PCS



    SYILING RM1
    1993 - 1 PCS


    BERMINAT BOLEH CONTACT TERUS :D SILA HANTAR COIN YANG ANDA MINAT DAN HARGA YANG ANDA MAHU BAYAR , VIA BANK ONLY

    NO TEL : 014-2413203 (ZAROL)

    BalasPadam
  80. Duit syiling lama untuk dijual

    10cents KING GEORGE THE SIXTH - 1948, 1950

    5cents KING GEORGE THE SIXTH - 1950

    5cents QUEEN ELIZABETH THE SECOND -1961

    25cents BELGIUM - 1974

    20sen KERAJAAN BRUNEI ( SULTAN HASSANAL BOLKIAH ) -1981

    1 Dollar SINGAPORE - 1988

    20cents SINGAPORE - 1972,1973, 1985, 1986

    10cents SINGAPORE - 1971, 1981, 1985

    Malaysia

    50sen - 1986

    20sen - 1967, 1973, 1980, 1982, 1988, 1997

    10sen - 1968, 1973, 1976, 1982

    5sen - 1968, 1981, 1982, 1996, 1998

    Jika berminat wassap sya 01117946127

    BalasPadam
  81. duit syiling british borneo 1 cent. tahun 1907. minat call 01131545107

    BalasPadam
  82. Saya ada syiling lama dan 1 ringgit lama..berminat blh wasapp 01140208747

    BalasPadam
  83. Nk jual siling malaya and borneo year 1961 belah tngah. And duit sultan brunei 1984 belah tngah... Duit malaysia siling 5sen 10sen 20 sen 50 sen. 1971 belah tngah. Siapa nk pm je wapsap 0128812434

    BalasPadam
  84. nak tanya ada nilai tak syiling 50sen 1968 milled edge ni..saya ada 2 keping skarang ni..

    BalasPadam
  85. ada yg berminat nak beli bole whatsap saya..0146700443

    BalasPadam
  86. Saya ada syiling 1 sen tahun 1976 berminat boleh whatsapp saya 012-8188931

    BalasPadam
  87. sye ade duit syiling 50sen tahun 1968.....siape berminat call or msgg....0177392775...

    BalasPadam
  88. sye ade duit syiling 50sen tahun 1968.....siape berminat call or msgg....0177392775...

    BalasPadam
  89. Assalam..nk tnye kt mne nk jual duit syiling lama tahun 1971-1988? Klu b'mnat blh cntact sye 0197478206..

    BalasPadam
  90. Assalam..nk tnye kt mne nk jual duit syiling lama tahun 1971-1988? Klu b'mnat blh cntact sye 0197478206..

    BalasPadam
  91. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  92. Assalam..sy ada syiling rm1bunga raya,duit rm1 kertas lama & syiling rm1 rmk-4 tun hussien onn.sape berminat boleh wassup sy 0199648771

    BalasPadam
  93. Saya ada syiling 10sen tahun 1948..minat pom saya..0179303121

    BalasPadam
  94. Saya ada syiling 10sen .. Tahun 1948..minat pom saya 0179303121

    BalasPadam
  95. Salam.. saya mmpunyai sekeping syiling 50sen elizabeth tahun 1973. Siapa yang berminat boleh wasap nmbor ni ye 0177318101.

    BalasPadam
  96. Salam.. saya mmpunyai sekeping syiling 50sen elizabeth tahun 1973. Siapa yang berminat boleh wasap nmbor ni ye 0177318101.

    BalasPadam
  97. Salam...

    10 sen
    1977 - 2
    1980 - 3
    1967 - 2
    1979 - 1
    1988 - 1

    20 sen
    1988 -3

    50 sen
    1984 - 1

    5 sen
    1985 - 1

    Siapa yang berminat boleh whatsapp nombor ni ye 0192493415... Pembeli diperlukan segera

    BalasPadam
  98. Salam...

    10 sen
    1977 - 2
    1980 - 3
    1967 - 2
    1979 - 1
    1988 - 1

    20 sen
    1988 -3

    50 sen
    1984 - 1

    5 sen
    1985 - 1

    Siapa yang berminat boleh whatsapp nombor ni ye 0192493415... Pembeli diperlukan segera

    BalasPadam
  99. kepada siapa saya nk jual duit kertas rm1 yg lama.. yg gambar agong tu

    BalasPadam
  100. 20sen 1968 -ada kesan lebih cetak d muka 20.kpd yg berminat nk lihat imej tlg wassap 0196016567 utk info lanjut.

    BalasPadam
  101. Salam.. Saya ada syiling 1 ringgit parlimen 1971,ninth southest asia games 1977,bunga raya 1992 dan duit kertas rm1 gambar tugu negara belakang.. Whatsapp/call 0145223348.. Tq

    BalasPadam
  102. Seller is more than buyer..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haahh..jgn dpt buaya sudah la hehehe

      Padam
    2. Haahh..jgn dpt buaya sudah la hehehe

      Padam
  103. Seller is more than buyer..huhu

    BalasPadam
  104. Nk jual 5sen 2004 singgit sekeping no tel 0199208579

    BalasPadam
  105. As'salam,,blh berikan senarai syiling lama yg terkini..?

    BalasPadam
  106. saya ada duit kertas seringgit lama tandatangan aziz taha
    dan duit syiling seringgit perak 1971..
    berminat sila wasap 012395599

    BalasPadam
  107. saya ada 20sen tahun 1973. berminat boleh whatsapp 0177629541.

    BalasPadam
  108. Woi.aku ado duit 50sen tahun 2015.nate mano nok beli?warna mas lagih.haha

    BalasPadam
  109. Jgn duk mata duitan sgt la..pok pok mg guna jah duit tu wat beli cokelat atau pun g derma tabung masjid..lagi ada faedoh...lapar duittt laaa

    BalasPadam
  110. Jgn duk mata duitan sgt la..pok pok mg guna jah duit tu wat beli cokelat atau pun g derma tabung masjid..lagi ada faedoh...lapar duittt laaa

    BalasPadam
  111. Assalammualaikum. Saya ada duit syiling rm5 tahun 1971 gambar tengku abdul rahman. Duit syiling hanya ada sekeping je. Kalau berminat, boleh wassap saya dkat no 014-3800587.

    BalasPadam
  112. Saya ada duit 50sen 1967 terbelah tengah berminat whatsapp 01136832980

    BalasPadam
  113. Saya ada duit 5sen Singapore 1981, Brunei 5sen 1989, Malaysia 5sen 1982x2. Berminat whatsapp 0198392238

    BalasPadam
  114. Saya ada duit 5sen Singapore 1981, Brunei 5sen 1989, Malaysia 5sen 1982x2. Berminat whatsapp 0198392238

    BalasPadam
  115. saye ade duit syiling lame siri parlimen
    50 sen : 1973-2
    1981-1
    1982-1
    1984-1
    1988-1

    20 sen: 1971-1
    1973-1
    1982-1
    1987-1
    1988-7

    10 sen: 1978-1
    1980-3
    1982-1
    1983-1
    1976-1
    1968-1
    1977-2
    1982-1
    1967-1

    5 sen: 1982-1

    saye x tau nak jual kat mane

    BalasPadam
  116. Saya ada duit syiling lama nak jual.

    1/2 sec ,1932 ,(1) george king
    5 cen,1961 ,(1) malaya quee elizabeth
    5 cen,1894 (1) queen victoria
    5 cen,1901 (1) queen victoria Hk
    10 cen 1926 (1) george king india
    $1 . 1908 (1) edward Vll king



    KALAU NAK....pls call 0162391009. Sam

    BalasPadam
  117. saya ade duit syiling rm5 tunku abdul rahman..
    n duit syiling arab 50 halala tahun 1400h..
    berminat boleh whtsapp 0197096925 ..tq

    BalasPadam
  118. saya ade duit syiling rm5 tunku abdul rahman..
    n duit syiling arab 50 halala tahun 1400h..
    berminat boleh whtsapp 0197096925 ..tq

    BalasPadam
  119. saya ade duit syiling rm5 tunku abdul rahman..
    n duit syiling arab 50 halala tahun 1400h..
    berminat boleh whtsapp 0197096925 ..tq

    BalasPadam
  120. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  121. saya ingin jual duit kertas RM1 lama , tandantangan aisya . ada lima . sape nak ?

    BalasPadam
  122. saya ada duit syling lama 50sen belah pada tahun 1968.. sape nk call lah saya..014-8123207

    BalasPadam
  123. sesiapa mencari duit syling RM5 tunku abd rahman 1971 boleh call sy 017-4505153

    BalasPadam
  124. salam dan hai , saya ada duit kertas lama rm1 sign (Tan Sri Jaffar Hussein) untuk dijual . berminat boleh whatsapp saya (0176768359)-asyraf.

    BalasPadam
  125. salam dan hai , saya ada duit kertas lama rm1 sign (Tan Sri Jaffar Hussein) untuk dijual . berminat boleh whatsapp saya (0176768359)-asyraf.

    BalasPadam
  126. salam,sya ada duit siling lama rm50sen
    (rancangan malaysia kelima 1986-1990)
    untk dijual..brminat boleh whatsap sya (0194241730)

    BalasPadam
  127. salam,sya ada duit siling lama rm50sen
    (rancangan malaysia kelima 1986-1990)
    untk dijual..brminat boleh whatsap sya (0194241730)

    BalasPadam
  128. saya ada syiling 50 sen 1968, berminat sila wassap syahrir 0124935769

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

RUANG PENGIKLANAN

KLIK INFO PERCUMA DRP PENAJA IKLAN

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARIAN ARTIKEL BLOG AKU ANAK PAHANG

Loading

SEARCH GLOBAL BY GOOGLE WITH WEB

Memuatkan ...