Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

13 Jun 2014

GAMBAR POKOK KURMA BERBUAH DI KOTA BAHRU KELANTAN

Gambar pokok kurma berbuah lebat di Kota Bharu Kelantan. Pokok kurma kebiasaannya jarang ditanam di Malaysia kerana keadaan iklim atau cuaca yang tidak mengizinkan di negara kita. Umum ketahui bahawa pokok kurma hanya terdapat di negara padang pasir dan jika ditanam di negara ini maka persepsinya ialah pokok itu pasti tidak akan berbuah.
 
 

Namun, berbeza di negeri Kelantan apabila pohon kurma dilihat tumbuh mekar di sekitar bandaraya Kota Bharu. Pada awalnya, pohon kurma ditanam oleh Unit Landskap Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) sejak 7 tahun lalu hanya sebagai tanaman hiasan untuk mengindahkan bandar KB sejajar gelaran Bandaraya Islam. Namun kini, ianya menjadi tumpuan orang ramai apabila beberapa pohon kurma dilihat berbuah dengan begitu lebat. Sumber

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

2 ulasan:

  1. as salam. sy kena gi KB n tengok pokok tamar ini.

    BalasPadam
  2. Kami membekal anak pokok kurma madu jenis klon diambil dari Chaing Mai Thailand. Dalam 3 tahun akan berbuah. Baka jenis Sapawi. Harga RM200 sepokok. Jika ditanam dari biji kurma 80% tidak akan berbuah manakala jika jenis klon ini 80% akan berbuah. Bertempat di Kluang, Johor. Berminat tel/whatsapp: 013-2071229 atau 012-7606921.

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!