Nuffnang dan No Copy Paste

DAPATKAN INFO PERCUMA DARIPADA PENAJA KLIK IKLAN

UPDATE ENTRI TERKINI :

6 Mei 2014

PENGULAS SUKAN ASTRO ARENA BERTARAF KAMPUNG ?

Merujuk pada perlawan bolasepak hari semalam 05.05.2014 diantara Pahang dengan JDT. Pengguna di halaman Facebook hari ini ada yang sedikit kecewa dan terasa hati terhadap pengulas sukan Arena Astro  yang mengatakan pemain pasukan Pahang bermain bertaraf  kampung?

Moralnya bila berkata-kata jangan ikut perasaan atau sesedap rasa sahaja. Fikirkan sama sensertif orang lain. Jangan ikut perasaan nak cakap dekat orang taraf kampung. Ada juga yang mempersoalkan yang bercakap itu taraf dunia? Kena banyak berlajar lagi gamaknya jika ingin menjadi pengulas sukan yang terbaik. Bak kata pepatah cakap siang pandang-pandang, cakap malam jenguk-jenguk.  Sumber Facebook

AAP - Moralnya beliau kena memohon maaf pada pemain pasukan Pahang khasnya dan orang Pahang secara amnya.

Wassalam, Wa'allahhualam.

8 ulasan:

  1. dia kena minta ampun pd semua 'org kampung' coz ayat dia umum, seolah-olah org kampung ni berstatus 'koman' semata-mata.

    BalasPadam
  2. Setuju dgn pandangan Che Wie.

    BalasPadam
  3. Dia dulu main ngan selangor bukan tera mana pun....standard kampung jgak...!

    BalasPadam
  4. yang ko terasa sangat kenapa ??
    dah main macam anak kampung terima jer la

    BalasPadam
  5. jangan lupa zaman Allahyarham Mokhtar Dahari dulu, era 70an, kita Berjaya capai rangking 70 dunia dengan bolasepak yang bermula dari kampung, semua pemain mula asah bakat dari kampung, jgn guna "bolasepak kampung" sebagai lebel untuk permainan bolasepak yang lemah, pemainan bolasepak kita lemah sekarang sebab pemainan bolasepak kita yang "selfish", takda kerjasama dan kurang komunikasi, saya cakap macam tu sebab cuba ingat dulu kita main bolasepak kat kampung macam mana, "bolasepak kampung" yang dikatakan tu 1)Tahap "team work" tinggi, 2)"work rate" tinggi,kalau lepas bola akan cuba dapatkan, 3) komunikasi yang baik, mintak bola bila diposisi yang baik, kalau x pecaya tengok balik video2 perlawanan 70an, ini pendapat saya la :-) maaf terlabih panjang pulak, saya xda niat nak hentam sesiapa, cuma harap kita faham bolasepak kampung tu bukan bolasepak yang lemah, kalau lemah kenapa dulu semua Negara asia takut dengan bolasepak kita

    BalasPadam
  6. Nazab ni antara pengulas yang paling bagus di Malaysia.

    Poor Pahang x boleh ditegur. sangat memalukan mengaku sebagai anak pahang tapi hati lembik menerima kritikan.

    BalasPadam
  7. bolasepak malaysia memang bertaraf kampung pun.duit berpuluh juta habis taraf macam tu juga. lebih baik tutup je semua stadium kat malaysia tukar jadi litar cubprix

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

RUANG PENGIKLANAN

KLIK INFO PERCUMA DRP PENAJA IKLAN

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARIAN ARTIKEL BLOG AKU ANAK PAHANG

Loading

SEARCH GLOBAL BY GOOGLE WITH WEB

Memuatkan ...