Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

30 Jan 2014

BUNYI PELIK DAN ANEH " STRANGE SOUNDS" DI SELURUH DUNIA

Kisah bunyi pelik dan aneh ini sudah lama heboh diseluruh dunia. Cuma kita di Malaysia tidak peka dan kurang memberi perhatian gamaknya. Jangan kita berfikir ianya terjadi di negara lain di negara kita sendiri sudah mengalami masalah yang sama. Terkadang kita mungkin alfa dengan amaran ini masih leka dan tidak mengambil kisah terhadapnya. Masih leka mengejar pangkat, menipu orang dalam mengejar habuan dunia dan masih berani melakukan dosa dan maksiat. Mungkinkah ini pertanda awal untuk kita bersiap sedia dengan turun dajjal atau mungkinkah pertanda awal bunyi sangkakala yang pertama ?

Sangkakala iaitu sejenis serunai akan ditiup oleh Malaikat Israfil sebelum Hari Kiamat. Diriwayatkan Sangkakala yang ditiup oleh malaikat Israfil ini adalah sebanyak tiga (3) kali tiupan iaitu:
Tiupan sangkakala pertama - (Tiupan mengejutkan)
Tiupan sangkakala kedua - (Tiupan mematikan)
Tiupan sangkakala ketiga - (Tiupan membangkitkan)

Sky bunyi aneh dan pelik  di seluruh dunia yang amat menakutkan direkodkan di seluruh dunia.

Bunyi pelik dan aneh yang dirakam di Malaysia.

Pertama kali dalam Sejarah Malaysia, tidak pernah kita mendengar bunyi yang kuat yang pelik dari langit atau di sekitar keseluruhan. Punca yang tidak tahu di mana adalah bunyi yang datang dari tetapi ia benar-benar kuat dan jelas dipendegaran ianya pada kira-kira 12 tengah malam pada kira-kira 12:08 pada 30 Januari 2012. Banyak penduduk di sekitar kawasan terkejut dengan bunyi aneh ini perkara ini berlangsung selama kira-kira 5 minit.

Pastinya dunia sudah semakin tua dan kita mungkin juga sudah berada di garisan akhirnya atau disebut juga dunia sudah berada diakhir zaman. Pasti semua kejadian pelik dan aneh akan berlaku. Sebaiknya kita muhasabah diri sendiri menilai kekurangan diri dan pada masa yang sama kita sama-sama menjauhkan diri daripada membuat dosa dan kemungkaran. Sesungguhnya waktu itu sudah semakin hampir.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

1 ulasan:

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<