Nuffnang dan No Copy Paste

DAPATKAN INFO PERCUMA DARIPADA PENAJA KLIK IKLAN

UPDATE ENTRI TERKINI :

9 Mac 2013

DIMANA KELEBIHAN DAN KEKURANGAN PENGIKLANAN NUFFNANG?

Dibawah ini ada fakta yang diperolehi daripada hasil carian google akan kelebihan dan kekurangan serta pantang larang besar jika kita sudah menetapkan Nuffnang sebagai pengiklanan di halaman blog kita  :

Kelebihan
Banyak contest yang menawarkan hadiah lumayan dan aktiviti untuk blogger-blogger dianjurkan Nuffnang. Antaranya Event Gatsby Deodorant Street Fair yang telah dicatatkan dalam Malaysian Book of Records untuk ‘The Largest Bloggers Gathering’.
Blogger juga berpeluang mendapat tiket wayang free, freebies dan sebagainya.
Banyak iklan dipaparkan kerana Nuffnang mempunyai banyak advertiser.
Mempunyai dashboard yang membolehkan blogger melihat keyword yang masuk, referrals dan unique visitor.
Bayaran dibuat melalui cek. Setakat ini belum ada kes Nuffnang tidak membuat bayaran kepada blogger
Nilai minimum untuk cashout ialah RM50.00.(Caj Seringgit)
(Catatan mungkin blog ini tidak hebat jadi kelebihan ini kurang diperolehi )

Kelemahan dan pantang larang :)
Tidak boleh meletakkan iklan yang sama konsep seperti syarikat pengiklanan Nuffnang seperti Advertlets, Innity dan Mangga Ads. Kesannya boleh menyebabkan status anda sebagai Glitterati ditarik balik.
Iklan yang jarang muncul hanya pada masa tertentu sahaja.
Iklan kempen CPM atau Buffered Earning sangat sukar diperolehi.
perlu kerap menjawab survey untuk memudahkan peluang anda mendapat Buffered Earning.
Kemaskini untuk jumlah Earning yang lama mengambil masa satu minggu iaitu setiap hari Isnin atau setelah tamat sesuatu kempen.
bayaran hanya dibuat melalui cek.

***Status Glitterati*** (Bukan geli hati :)
Mana² blog yang hanya meletakkan iklan Nuffnang akan mendapat status Glitterati. Blog yang meletakkan iklan Nuffnang bersama² iklan Innity, Advertlets dan Mangga Ad akan hilang status Glitterati. Bayaran iklan untuk blog berstatus Glitterati lebih tinggi berbanding blog berstatus Ordinary. Status Gliterati tidak hilang jika iklan Google Ads diletakan di blog.
Bab bayaran
Sedikit kemuskilan berkaitan dengan gambar diatas  :( bab penebusan hasil daripada pengiklanan. Penebusan sudah lama dibuat, dua bulan tak kurang rasanya tapi masih tak berbayor... apa cer? kalau di lihat hasilnya tidaklah banyak mana tak sampai ribu-riban entah ker berapa ratus hinggit aje... dulu-dulu rasanya penebusan dijanjikan satu bulan daripada tarikh penebusan sepertimna ayat dibawah ini :

Sekiranya anda menebus pendapatan iklan anda ayat ini akan tertera : "Permintaan pendapatan anda telah berjaya dihantar. Sila membenarkan 30 hari dari akhir bulan ini untuk pembayaran anda diproses dan dihantar (60-hari untuk ahli bukan Glitterati). Anda akan menerima e-mel apabila cashout anda telah diproses. Jika anda tidak mendapat cek anda dalam masa satu bulan selepas menerima e-mel pengesahan, sila maklumkan kepada kami, cek hanya sah sehingga enam bulan."


AAP - Apa pun berblog sekadar suka-suka sahaja... tidak menjadikan pengiklanan sebagai sumber. Kalau dapat itulah bonusnya sahaja. :) Lebih pada slogan "Citra nukilan sekadar perkongsian" ikhlas sahaja berblog :)

Wassalam, Wa'allahhualam.

9 ulasan:

  1. ader sekali tu cek xsampai2 pun walaupun dh tebus..sampai skrg xdpt pun..huhu..redha jeala..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul.. kalau ada rezeki dapat juga,
      kalau mmg x de...apa nak buat kan :)

      Padam
  2. aku wlpun earning nuffnang sgt sikit tapi cek x pernah x sampai..

    BalasPadam
  3. walau gelihati auc kena tarik tapi ok gak masuknya
    x faham jg kome dgn nuffnang ni :)

    BalasPadam
  4. kas x brapa ambik pusing sgt pasal nuff ni..ada adalah kalau x de sudah..apapun dah 3 kali kas dpt ceknya hehe..org beri kita ambik ye dak sikit banyak lain ceritalah drpd langsung x de mende ye dak?

    BalasPadam
  5. alhamdulillah..nice sharing
    menambah pengetahuan di dada
    mohon utk share..makasih

    BalasPadam
  6. baru register nak try jugak ler nuffnang ni

    BalasPadam
  7. Tgh survey mane the best ;) aritu ade daftar dgn nuffnang. tp mcm complicated aje =)
    thanks for the info

    BalasPadam
  8. terima kasih atas perkongsian

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

RUANG PENGIKLANAN

KLIK INFO PERCUMA DRP PENAJA IKLAN

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARIAN ARTIKEL BLOG AKU ANAK PAHANG

Loading

SEARCH GLOBAL BY GOOGLE WITH WEB

Memuatkan ...