Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

12 Nov 2012

GAMBAR : BERZINA MELEKAT DAN MENEMUI AJAL.

Cerita seumpama ini bukan perkara baru sudah lama di hebahkan. Namun mungkin dahulu tidak ada bukti dan gambarnya. Jadi mungkin sekadar menjadi bualan dan cerita biasa sahaja. Kes yang sama terus berulang untuk kita sama-sama jadikan pengajaran dan pedoman bahawanya bila mana Allah mahu menunjuk kebenaranya ia pasti akan berlaku. Sesungguhnya perkara seumpama ini sebaiknya dijadikan iktibar buat kita bersama. Jauhi zina dan jangan berniat untuk melakukan zina.

Kisah ini seperti mana di petik :

Karawang Raka, Indonesia – Pada awal bulan oktober yang lalu, masyarakat Karawang digegarkan dengan gambar dua orang yang meninggal dunia ketika melakukan hubungan intim. Berdasarkan berita yang beredar di tengah-tengah masyarakat di sana, dua pasangan itu ialah bukan pasangan suami isteri yang sah, melainkan dua orang yang curang.

Keduanya, dikhabarkan sama-sama sudah berkeluarga. Dari gambar yang tersebar dari telefon ke telefon, nampak dua jasad tengah berpelukan. Di gambar itu kelihatan, badan orang yang berada di atasnya telungkup dan bahagian buntutnya ditutupi kain sarung. Sementara tangan wanita yang berada di bawahnya dalam kedudukan memeluk bahu lelaki itu.

Definisi zina ialah berlaku persetubuhan antara lelaki dengan perempuan tanpa berlaku akad yang sah atau daripada sudut bahasa berbuat sesuatu perkara terkutuk itu dengan kerelaan hati masing-masing. Ini yang banyak berlaku di kalangan masyarakat kita sejak kebelakangan ini. ALLAH SWT berfirman dalam surah al-Israa' ayat 32 yang membawa maksud," dan janganlah kamu mendekati zina, kerana sesungguhnya zina itu adalah perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.

Pautan berkaitan : Kesan Buruk Daripada Perbuatan Zina Yang Wajib Kita Ketahui

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

5 ulasan:

 1. kini ada bukti bergambar....dulu ada kat afrika kan

  BalasPadam
 2. Betul ditempat kita dahulu kala pernah juga terjadi... namun tiada gambarnya.

  BalasPadam
 3. Salam Yassin
  semoga menjadi iktibar
  buat kita semua

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!