Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

4 Nov 2012

EMPAT JENIS SAHABAT YANG TERBAIK.

1. Jenis Pengkritik 
Sahabat jenis ini akan sentiasa mengingatkan ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, ia akan selalu mengkritik dalam erti kata selalu mengingatkan akan perkara kebaikan bila kita melakukan sesuatu hal yang menyimpang. Jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, walaupun kadang-kadang menyakitkan mendengar kritikanya yang agak pedas namun, mungkin pesananya ikhlas untuk kita.

2. Jenis penyokong 
Sekiranya anda mempunyai rakan seperti ini sangat beruntung, kerana teman jenis ini akan sentiasa menyokong apa yang anda lakukan dan ikut bahagia dengan kejayaan Anda. Kamu akan selalu merasa semangat dan bermotivasi bila berada bersama dengannya.

 3. Jenis Penggembira atau jenis suka berseloroh
Mungkin jenis seperti ini yang lebih banyak disukai. Sahabat dengan jenis penggembira akan selalu membuat kita ceria kembali semasa sedih dan berduka. Rasanya tidak lengkap jika berkumpul tapi tidak ada sahabat seperti ini. Semasa anda kekecewaan dan kemurungan, teman jenis inilah yang lebih banyak membuat anda tertawa dan ceria kembali.

4. Jenis Pembimbing 
Kita akan merasa lebih bahagia ketika memiliki teman jenis ini. Berada di sekitarnya akan membuat anda merasa tenang dan damai. Sahabat jenis ini sentiasa memberi input dan nasihat yang berguna semasa anda  memerlukannya. Rasanya hidup anda menjadi terarah kerana ada teman yang memberi input penting untuk hidup Kamu. Jika Kamu belum mempunyai teman-teman seperti di atas, sebaiknya mulakan mencari kerana dialah seorang shabat yang saling berkongsi kerana sahabat yang seimbang akan membuat hidup anda lebih seimbang. Pastinya kita boleh terhindar dari penyakit stress dengan saling berkongsi dengan mereka. Sumber asal : www.sik-asik.com. Olahan semula drp akuanakapahang

Wassalam, Wa'allahhualam.

6 ulasan:

 1. Balasan
  1. Payah nak dpt kawan hak baik nie yak....

   Padam
 2. nice entry.... singgah di tempat admin ni jap... hahhhahaha....

  BalasPadam
 3. bab pengkritik tu kena tgk juga, ada kwn boleh dikritik ada yg x boleh, langsung x mboh menegur dah lepas tu

  BalasPadam
  Balasan
  1. Setuju... mmg ada jenis gitu melenting tak tentu hala kalau ditegur walaupun sah 100% dia tu salah... mmg kas tak paham jenis gitu :(

   Padam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<