Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

19 Nov 2012

AKAN TIBA MASANYA ISRAEL LAKNATULLAH AKAN HANCUR BINASA

Penulis agak tertarik dengan artikel ini sekadar untuk dijadikan perkongsian diatas tajuk  AKAN TIBA MASANYA ISRAEL LAKNATULLAH AKAN HANCUR BINASA.

Secara global didalam Al-Qur'an menceritakan kehancuran Yahudi, seperti maksud firman Allah:

"Dan apabila datang saat hukuman bagi (kejahatan Israel) yang kedua, (Kami datangkan orang-orang Islam di bawah pimpinan Imam Mahdi) untuk menyuramkan muka-muka kamu dan mereka masuk ke dalam Masjid (Al-Aqsa), sebagaimana musuh-musuhmu memasukinya pada kali pertama, dan untuk membinasakan sehabis-habisnya apa yang mereka kuasai ". (Surah Al-Isra ': 7)

Sejak 1948 Yahudi merampas tanah Palestin. Dan sejak 2006 hingga sekarang mereka menyekat Gaza. Sehingga sekitar 1.5 juta jiwa muslim terkurung rapat dari dunia luar. Pelbagai usaha kemanusiaan untuk membantu mereka selalu digagalkan oleh Israel, termasuk misi kemanusiaan yang baru saja diserang pasukan komando Israel di perairan Gaza (Laut Mediterranean). Tidak ada kekuatan di dunia ini yang mampu menghentikan kebiadaban Israel. Pengepungan dan penjara besar-besaran oleh penjajah Israel dengan pembangunan tembok pemisah bermula 16 Jun 2002 di Tebing Barat dengan alasan keselamatan. Panjang tembok tersebut mencapai 721 km sepanjang Tepi Barat, tinggi 8 meter sehingga mengasingkan tanah pertanian milik penduduk Palestin yang ditanam pelbagai buah, seperti anggur dan zaitun. Hal ini menyebabkan ekonomi Palestin terpuruk. Pengepungan ini sudah dinubuwatkan oleh Rasulullahshallallahu 'alaihi wasallam:

"Hampir tiba masanya tidak dibenarkan masuk (sekatan) kepada penduduk Iraq meski hanya satu qafiz makanan dan satu dirham," Kami bertanya dari mana larangan itu? Beliau menjawab: "Dari orang-orang asing yang melarangnya." Kemudian berkata lagi: "Hampir tiba masanya tidak dibenarkan masuk (sekatan) kepada penduduk Syam (Palestin) walaupun hanya satu dinar dan satu mud makanan. "Kami bertanya:" Dari mana larangan itu? Beliau menjawab: Dari orang-orang Rom. "(HR. Muslim)

"Siapa kekuatan yang mampu menghancurkan Israel? Pasukan Islam dari Khurasan (Afghanistan) dengan bendera-bendera hitam,.." (al-Hadith)


Siapa kuasa yang mampu menghancurkan Israel? Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam menjelaskan: "Akan muncul dari Khurasan (Afghanistan) bendera-bendera hitam, maka tidak ada seorang pun yang mampu mencegahnya, sehingga bendera-bendera itu dipasang di Eliya (al-Quds)". (HR. Ahmad, Tirmidzi dan Nu'aim bin Hammad). Kehancuran Israel bererti kiamat telah dekat, sehingga banyak orang mempertahankan kewujudan Negara Israel tersebut, namun janji Allah dan Rasul-Nya pasti akan terlaksana:

"Tidak akan terjadi kiamat sehingga kaum muslimin memerangi bangsa Yahudi, sehingga orang Yahudi berlindung di balik batu dan pohon, lalu batu dan pohon tadi akan bercakap; Wahai orang Islam, hai hamba Allah! di belakangku ada orang-orang Yahudi, kemarilah, bunuhlah dia, kecuali pohon 
gharqad, sebab ia itu sungguh pohonnya Yahudi ". (HR. Ahmad)

 "Kamu akan memerangi orang-orang Yahudi sehingga seorang diantara mereka bersembunyi di balik batu. Maka batu itu berkata, "Wahai hamba Allah, inilah si Yahudi di belakangku, maka bunuhlah ia". [HR. Al-Bukhoriy dalam Shohih-nya (2767), dan Muslim dalam Shahih-nya (2922)].

Al-Hafizh Ibnu Hajar berkata, "Dalam hadis ini terdapat tanda-tanda dekatnya hari kiamat, berupa berbicaranya benda-benda mati, pohon, dan batu. Lahiriahnya hadis ini (menunjukkan) bahawa benda-benda itu berbicara secara hakikat ". [Fathul Bari (6/610)]. Wallahu a'lam.

Artikel ditulis oleh Ketua Lembaga Kajian Politik dan Syariat Islam Indonesia

Sumber asal : Islampos | Olahan Bahasa akuanakpahang

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

7 ulasan:

 1. Balasan
  1. Benar kerana itu janjiNYa, mereka pasti akan hancur binasa.

   Padam
 2. ini doktrin ajaran Allah apa doktrin iblis??? masak Allah kok menyuruh umat Islam membunuh manusia ciptaannya sendiri?? apa org yahudi itu kambing!! binggung saya jadinya!! kenapa tidak Allah sendiri yang membunuhnya semua orang yahudi ?? bukankah Allah maha kuasa?? maha hebat?? tak perlu pakai senjata cukup berkehendak saja selesai bukan?? malah anehh?? meragukan....>>> jangan jangan..., jangan jangan... dia??

  BalasPadam
 3. baguss !! Ya Allah berilah kemenangan kepada Orang2 islam Palestin!! Aminnn!! AllahHuAKBAR!!!

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<