Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

31 Ogo 2012

SALAM KEMERDEKAAN DAN SELAMAT HARI KEMERDEKAAN 2012Salam hari kemerdekaan... Sesungguhnya hari kemerdekaan begitu bermakna buat kita semua sebagai rakyat Malaysia. Tahun ini 2012, Negara kita telah mencapai kemerdekaan ke 55 tahun. Hari Merdeka atau dikenali juga Hari Kebangsaan disambut setiap tahun pada 31st Ogos sempena hari kelahiran negara tercinta.

Apakah Erti Hari Merdeka?
Kemerdekaan bermaksud kebebasan untuk memisahkan diri kita dari ideologi peribadi dan intelek mencabar diri kita untuk melihat secara keseluruhan sesuatu isu dan mencari penyelesaian sebenar untuk kebaikkan semua.

Kemerdekaan bermakna kita tidak bergantung kepada pendapat orang lain, tetapi atas isu fakta dan tindakan individu dan kerajaan kita. Memilih untuk memperkuatkan diri dengan bebas membuat keputusan kita sendiri.

Kemerdekaan bererti mewujudkan sebuah masyarakat dunia di mana kita boleh melihat negara-negara melalui pandangan satelit, bukannya pandangan mikroskopik, dan membuat pertimbangan berdasarkan apa yang baik untuk masa depan, berbanding sekarang.

Kemerdekaan bermakna kita mempunyai kebebasan untuk mendapatkan keperluan peribadi sambil memilih motivasi global dengan niat untuk belajar dan berkembang lebih maju.

Kebijaksanaan menuntut kita supaya memerdekakan diri kita sendiri dengan membebaskan diri kita dari pengalaman peribadi dengan mengamalkan realiti dan dengan itu dapat menguatkan minda kita supaya lebih arif dengan keadaan sekeliling. Tahu apa yang perlu kita lakukan tanpa perlu mengharapkan orang lain.

Sungguhnya hari ini adalah suatu hari yang amat istimewa buat kita semua lapisan masyarakat, betapa jasa dan pengorbanan mereka terdahulu tidak ternilai untuk kita lunaskan. Hari ini kita  hidup aman dan makmur tanpa ada sebarang kesusahan dan paksaan hidup bebas merdeka. Sebaiknya kita dihari ini sama-sama menghayati apakah erti kemederkaan tersebut.  

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN 2012 YANG KE 55 DARIPADA PENGURUSAN BLOG AKUANAKPAHANG DAN AKUANAKPAHANG GROUP

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

3 ulasan:

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!