Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

31 Mei 2012

WANITA MIANG PUNCA MASALAH


JAKARTA – Seorang pegawai kanan kerajaan yang ditugaskan menyelamatkan pekerja Indonesia yang menghadapi hukuman mati di luar negara membuat kenyataan mengejutkan bahawa sesetengah pekerja berkenaan, khususnya wanita perlu dipersalahkan atas nasib malang mereka.

Ketua pasukan petugas kerajaan terhadap pekerja migran, Maftuh Basyuni berkata, sesetengah pekerja migran Indonesia suka menggoda majikan mereka menyebabkan mereka diganggu secara seksual. “Sesetengah pekerja ini suka menggoda dan ia memerlukan dua belah pihak untuk berlaku kejadian seumpamanya. Mungkin mereka dipengaruh oleh nafsu, tetapi sikap pekerja migran memang mengejutkan,” katanya dalam satu seminar di Jakarta, semalam.

Media kemudian menghubungi Maftuh bagi mengesahkan kenyataannya itu dan bekas Menteri Hal Ehwal Agama dan bekas duta ke Arab Saudi itu menyatakan komennya memang beralasan. “Kerana kelakuan miang mereka, pasangan majikan mereka menjadi cemburu dan mendera mereka,” katanya.

Presiden Susilo Bambang Yudhoyono menubuhkan pasukan petugas pada 7 Julai tahun lalu bagi memberi bantuan kepada pekerja Indonesia di luar negara yang menghadapi masalah undang-undang. Susilo juga memberi tugas tambahan terhadap pasukan petugas itu bagi menyediakan bantuan guaman secara maksimum kepada setiap rakyat negara itu yang berdepan hukuman mati di luar negara.

Bidang kuasa pasukan petugas itu berakhir pada 7 Januari tahun ini, tetapi Susilo memutuskan untuk melanjutkannya hingga 7 Julai depan. Terdapat 6.5 juta rakyat Indonesia bekerja di luar negara masa kini, sesetengahnya terbabit dengan masalah undang-undang. Walaupun hampir mencecah tempoh tamat, pasukan petugas masih buntu dengan berapa ramai pekerja Indonesia yang berdepan masalah undang-undang di luar negara. – Jakarta Post | Mynewshub

AAP - Moralnya kena berwaspada juga bagi mereka yang telibat dengan geng ini :) Kacau juge kalau gitu huhuhu... bertepuk sebelah tangan masakan berbunyi :) Takut juga kalau miang-miang gitu :)

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

3 ulasan:

 1. hok miang2 ni bagi je miang buluh tu betul baru hilang :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Campok dalam peredu buluh yak.. baru tahu :)

   Padam
 2. salam Yassin..
  kahwin kan je dengan Awang Hitam..
  hilang dah miangnya koi rase :)

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!