Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

30 Apr 2012

4 SIKAP WANITA PALING DIBENCI LELAKI !

Terkadang ada diantara sikap wanita ini boleh juga membuatkan orang lelaki meluat melihatnya, salah faham dan tidak mahu berkomunikasi terkadang membuat lelaki menjadi lebih marah dengan sikap wanita tersebut. Mungkin anda ingin mengetahui apakah perkara lain yang membuatkan orang lelaki bosan dan meluat dengan sifat wanita ini. Jom kita baca seperti mana telah dilaporkan dari okezone.com.

Berat Badan
Kebanyakan wanita lebih fokus menguruskan wajah dan tubuh badannya. Sehingga sudah menjadi perkara yang lumrah bagi wanita ini bermati-matian mempertahankan berat badannya. Selain itu, masalah berat badan kerap menjadi topik perbualan diantara wanita. Perkara ini sedikit sebanyak boleh membuatkan orang lelaki kurang berminat. Gamaknya orang lelaki bosan juga mendengar akan kisah seumpama itu mungkin secara tak langsung perkara lain terabai jua :(.

Gosip
Sudah menjadi perkara biasa bila wanita gemar bergosip dengan teman-teman wanita lain. Mulai dari topik mengenai pekerjaan di pejabat, sampai pada masalah jiran-jiran yang berkelakuan sumbang. Fenomena ini sangat menarik perhatian wanita untuk segera diperbincangkan. Namun bagi orang lelaki, topik-topik tersebut bukan hal yang layak dibicarakan.


Merungut
Merungut adalah salah satu sikap wanita yang sangat dibenci lelaki. Merungut atau membangkit, perkara ini amat tidak disukai lelaki kerana membuat lelaki bosan dan tidak selesa.


Diam
Perkara paling membosankan orang lelaki, lelaki amat tidak menyukai wanita yang berdiam diri ketika marah. Wanita yang diam semasa marah hanya akan membuat lelaki kecewa. Sebab, mereka tidak dapat mengetahui maksud dan kemahuan wanita. Tindakan wanita seperti ini hanya membuat masalah semakin rumit. Hal ini hanya dapat diselesaikan melalui komunikasi yang baik di antara pasangan.


AAP - Moralnya bagi orang perempuan,  jika sesuatu perkara itu boleh mendatangkan kebosanan dan meluat orang lelaki usahlah dibuat. :(


Wassalam, Wa'allahhualam.
 

4 ulasan:

 1. salam Yassin..
  begitulah wanita dan kejadiannya..
  untuk menjadi lelaki kacak kita kenalah
  belajar memahami karekter pasangan pompuan
  kita..baru aman bahagia..he he

  BalasPadam
  Balasan
  1. Wmsalam.. betul dah tu Zul bila lelaki dah kacak pompuan kenalah lawo yak :)

   Padam
 2. ermmmm no komen...wait n see dulu :p

  Entri Terbaru Kazen >>> Selamat Hari Pekerja

  BalasPadam
 3. Sallam En. Yassin,

  benda yang paling dibenci lelaki,
  itulah paling disukai wanita,
  benda yang paling dibenci wanita,
  itulah yang paling disukai lelaki,
  haru kalau gitu,
  kenalah bertolak ansur, dan salin memahami yek..

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<