Sembang-sembang di Forum

Kawan nie kadang tu minat juga join member berforum kat tempat berforum mmg dari dulu kawan suka sembang kat mana-mana forum pun byk tempat ...

Kawan nie kadang tu minat juga join member berforum kat tempat berforum mmg dari dulu kawan suka sembang kat mana-mana forum pun byk tempat juge kawan layan bukan bender asing bagi kawan dengan berforum atau di ruang chat nei, tapi banyak tempat yang kawan gi tak dapat tidak isu agama dan politik ttp mendapat tempat utk dibahaskan...mmg best kala bertekak bab politik...tapi sudahnya kata maki, cacian semua kuar tu.. itu yang buat kawan tak minat dan tak tahan sudah bukan nak menyuarakan pendapat menyuarakan mencarut err.. tak jadi laa gitu kawan tak minat buat keje gitu bagi kawan politik ini kawan tak sokong mana pihak cuma sekadar amik tahu perkembangan semasa dunia politik kita.

Satu perkara lagi yang amat suka dibahaskan oleh mereka isu agama sebenar kawan paling bimbang membahas isu agama ini sebab akibatnya terlalu besar bender ini bila mana kita terpesong tanpa sedar drp landasannya..silap-silap akidah pun boleh lebur, silap boleh jadi kufur munafik dan sebagainya kerana kata-kata kita tidak berlandaskan al Quran dan hadis atau bercakap tidak menlalui syariat islam dan hukum hakam islam itu sendiri....sesungguhnya drp percakapan dan tulisan kita juga akan terjadi baik buruknya kita ini maka benar sabda nabi "Orang yang banyak berkata-kata itu akan banyak silap, orang yang banyak silap akan banyak dosa dan orang yang banyak dosa neraka lebih layak untuknya" kerana percakapan dan perbuatan kita sendiri tak pasal-pasal boleh out iman err..jangan bagai...kawan juge bimbang yang amat tersaloh koner sebab duk ikut dema main koner-koner......manpus kita, dahlah amalan kurang, ilmu pulak sedikit tak jadi bender...sebenarnya kawan juge teramat bimbang main ngan hukum hakam nie...tersaloh faham silap faham tak pasal-pasal hilir kita. Kerana kita boleh menjadi kafir melalui 3 cara: 1-Dgn niat 2-Dgn perbuatan (Wlpn tanpa niat) 3-Dgn perkataan (Wlpn tanpa niat) sedar dan tanpa sedar sesajer free musnahnya islam kita.

Jadi kawan rasa cara yang lebih selamat kita jangan terus menlayan dan membalas topik-topik yang berkaitan dgn isu agama ini kalau mmg ilmu kurang dan tidak arif bab agama ini didalam forum tertentu. Kerana niat org bermacam-macam yang pasti kita tidak tahu niat mereka...jika di imbau pengalaman kawan dahulu kawan aktif juga berforum web site cari .com memerhati pembahas isu agama ini bagai cara helah dan muslihat yang telah di bahaskan...jika di amati ilmunya bukan calang-calang org namun permikiran tetp bercanggah dgn hukum hakam islam itu sendiri...bila kawan cuba mengenali siapa sebenar penulis itu rupa dia seorang KRISTIAN boleh kata bergitu arif bab islam tapi dia seorg kristian tujuannya tidak lain hanya inigin menimbulkan was-was, syak wasangka dan memecah belahkan org islam tu sendiri dengan hujah serta helah mereka sudah jika kita layan kita juga akan hanyut bersama mereka.

Jadi saranan kawan sambil memesan pada diri sendiri dan org lain juga jangan terlalu taksuh pada sesuatu isu dan membalas isu-isu tersebut, yang cuba di putar belitkan oleh org tertentu bagi tujuan tertentu sudahnya kita sendiri akan lebur drp tindakan bodoh kita. kerana melayan topik-topik bodoh mereka. Moralnya : Jangan membiarkan orang dikalangan syaitan mendapatkan keuntungan dari setiap bahasan dan hujah kita lantaran kebodohan kita melayan hujah mereka.

wassalam.

COMMENTS

BLOGGER
Nama

ADAT RESAM,1,air terjun,1,aki jabuk,1,Al fatihah,2,ALAM,1,alam mistik,1,anak pahang,1,anggun.,1,angpaw,1,apam balik jerantut. daud apam balik,1,ARTIS,2,award,1,awek bertudung,1,awek cun,3,awek gebu,1,ayam kampung,1,bahagia rumah tangga,1,Bait-bait kata,1,Bandar Jerantut,4,BANDAR LAMA JERANTUT,1,bedah payu dara,1,BENCANA ALAM,2,benta,1,BERITA,2,Berita Semasa,2,berkoran apa sahaja,1,berlajar buat di blog,1,Bicara agama,20,Bila rindu ku sebut nama mu. siti fairuz.,1,biodata fazura,1,BLOG,1,Blog mesra pengunjung,1,blogger jerantut,1,bobok,1,bolgger pahang,1,bolok,1,Broadband,1,BUAH-BUAHAN,1,bunga keladan,1,BUNGA SAKURA MALAYSIA,1,CAR BOOT SALE,1,cara amalan membunuh binatang,1,Cerita Lawak,7,cerita malam jumaat,1,Cintai Negara,1,citer setan,1,comel,1,Coretan Kenangan,4,cuaca hari ini,1,Cuai,1,cucuk angin,1,cun,1,Doa untuk kekasih,1,duit raya,1,Elizabeth Taylor,1,entri,1,Facebook,4,Fasha Sandha,1,gambang,1,GAMBAR ARTIS,1,gambar berkemban,1,GAMBAR HANTU (MISTERI),1,Gambar Klasik Pahang,1,GAMBAR PORNO SEX,1,gulai asam rom,1,gulai keladi,1,gulai rom kenerak,1,hakikat kehidupan,1,Hanis Zalikha,1,hantu,2,harga kelapa,1,hilang muntah,1,Hotel bercirikan Islamik di Jerantut.,1,IDOLA DAN SELEBRITI TERKENAL,1,IKAN STURGEON,1,info telur,1,INFORMASI,12,ISLAM,2,Jackie Chan,1,jalan-jalan carik apam,1,JBA,2,Jerantut,5,Julia Perez,1,Jupe,1,KADAR BAYARAN SAMAN DAN KOMPAUN KESALAHAN SAMAN,1,Kampong Lorong Buangkok | Kampung terakhir Singapura,1,kampung Pulau Tawar,1,Kampung Serambi Pekan,2,Kamus dan istilah kata Pahang,1,Keajaiban Allah.,1,kemahang,1,KEMERDEKAAN,1,Kena skodeng,1,Keputusan PRK Dun Merlimau dan Kerdau,1,Kereta kelisa,1,KERUH,1,KESULTANAN SULU,1,Kita cucuk dia dahulu,1,KOLEKSI GAMBAR PAHLAWAN PAHANG,1,KPDNKK,1,KUALA TAHAN,1,kubu jerantut,1,lata,1,lata jarum,1,lata jerantut,1,lata meraung,1,lawa,1,lebuh raya pantai timur,1,LEBUHRAYA KARAK,1,Legging,1,Lelaki paling kerdil Junrey Balawing,1,Loghat Pahang,11,LPT,1,malam jumaat hujan,1,manis mulut,1,Maria Ozawa,1,Mat kilau,1,Mat Rempit.,1,mata lelaki,1,mata perempuan,1,Mata Wang,1,Matawang,2,mengopek,1,mimpi,1,mimpi mainan tidur,1,MINYAK CENUAI,1,munyusu,1,nak jadi popular,1,NEGERI PAHANG,1,ONLINE,1,Osama bin Laden,1,p ramlee,1,Pahang,2,PAHLAWAN,1,Pahlawan Pahang,1,Pak pacak,1,pasukan polis hutan,1,Patah Mengkarung,1,pawang diraja,1,pawang nong,2,Pawng haji Mohamed,1,payu dara perempuan,1,Pekan sehari jerantut,1,Penawar rindu,1,pengantin malang,1,pengatain pening,1,Pengharaman Botol Susu Bayi Polikarbonat Bisphenol A Berkuat Kuasa 1 Mac 2012,1,penjawat awam muflis,1,PERBANKAN,1,PERKAHWINAN,1,PERUMAHAN AWAM,1,petua muntah-muntah,1,Petua tahan lama,1,POLITIK,3,potret cinta,1,potret kenangan,1,PRU,1,PTPTN CCRIS,1,Puisi,33,Pulau chekas,1,putih gebu,1,putu mayam,1,Ramadhan,4,Ramai yang mempersendakan Tsunami di Jepun,1,ramalan cuaca,1,Raub,1,reban ayam,1,Rendang Tak Berbuah,1,RESEPI MASAKAN,1,RESEPI NASI KEBULI PAHANG,1,Risiko Berbolgger,1,rokok e-elektronik,1,rom jerantut,1,rumah pelacur,1,sambal hitam,1,sebab fasha berbikini...,1,sebelum dia cucuk kita.,1,Sejarah Pahlawan,1,Sekitar Jerantut,1,sekolah,1,sekolah pawang nong ulu cheka jerantut,1,Seloka,4,Sembang Ramadhan,3,Sembang-sembang,13,serlahkan keayuan mu,1,SUNGAI PAHANG,1,susu badan,1,syaitan,2,TACOMA,1,tajuk entri,1,takbir raya,1,Takbir raya masjidil haram,1,TAMAN NEGARA JERANTUT PAHANG,1,Taman Pedah Jaya,1,tampak anggun dan bergaya,1,tanjung besar,1,tapak pekan sehari,1,Teguran,6,TEKOMA,1,Telefon bimbit punca lelaki mati pucuk,1,Telur palsu,1,TERCEMAR,1,Tg besar Benta.,1,tidak termimpi,1,tip meringankan blog anda,1,TIPS,2,TIPS BLOGGER,1,Tips membuat entri menarik.,1,tips tahan lama,1,TOKOH,1,TUN TEJA PAHANG,1,ukk,1,ulu cheka jerantut,2,Ulu Dong,1,UP TOWN Jerantut.,1,Up Town Jerantut,1,usah mimpi,1,Usop Wilcha,1,Video,1,Warna warni hari ini,1,
ltr
item
AKU ANAK PAHANG: Sembang-sembang di Forum
Sembang-sembang di Forum
AKU ANAK PAHANG
https://akuanakpahang.blogspot.com/2009/09/sembang-sembang-di-forum.html
https://akuanakpahang.blogspot.com/
https://akuanakpahang.blogspot.com/
https://akuanakpahang.blogspot.com/2009/09/sembang-sembang-di-forum.html
true
8223854750831391477
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca Lagi Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy