Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

26 Nov 2015

KOMPLEKS GALERI MAT KILAU PULAU TAWAR, JERANTUT

 
 
 
 
 
Hari ini 26.11.2015 penulis sempat singgah ke Kompleks Galeri Mat Kilau Pulau Tawar, Jerantut, Pahang. Meninjau dan sempat mengambil gambar sebagai perkongsian bersama. Komplek yang baru dibuka ini dibuka untuk di kunjungi oleh orang ramai pada hari dan waktu seperti berikut :

Isnin - Khamis - 10.00am sehingga 4.00pm
Jumaat - 10.00am sehingga 4.00pm
Sabtu, Ahad & Cuti Umum - 10.00am sehingga 4.00pm
Setakat ini tiada bayaran masuk dikenakan.
Komplek ini diseliakan oleh pihak Majlis Daerah Jerantut.


Apapun pendapat penulis galeri ini amat memerlukan sebarang apa jua material barang peninggalan atau seumpamanya daripada hak milik Mat Kilau untuk disumbangkan dan di kongsikan bersama kesini, agar ianya boleh dilihat dan dikongsikan oleh semua pihak lainya jika sekiranya masih ada untuk dijadikan pengetahuan dan tatapan orang ramai.

Setakat kunjungan penulis ke kompleks ini perkara tersebut masih ketiadaan seperti meterial dan seumpamanya. Akhir kata diatas segala usaha semua pihak bagi mewujudkan dan menjayakan Galeri Mat Kilau amatlah disanjung tinggi dan sewajarnya diberikan sekalung tahniah. Semoga segala kisah dan apa jua perkara berkaitan dengan Pahlawan Mat Kilau ini boleh dikongsikan dan seterusnya diketahui umum seterusnya dapat di ketahui oleh generasi mendatang.

Alfatihah pada Pahlawan tersohor Mat Kilau dan Pahlawan-Pahlawan Negeri Pahang yang lainya.

Sumber : AKU ANAK PAHANG
Wassalam, Wa'allahhualam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!