Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

6 Mac 2015

KEINDAHAN HUTAN LIPUR SOM JERANTUT

 
 

Hutan Lipur Som terletak di daerah Jerantut, Pahang. Kemudahan yang disediakan di sini adalah pondok rehat, tapak perkhemahan dan denai hutan. Di buka dari 7.00 pagi hingga 6.00 petang. Untuk aktiviti perkhemahan dan bermalam, sila berhubung dengan Pejabat Hutan Daerah Tingkat 1, Kompleks Pejabat Kerajaan, 27000 Jerantut, Pahang . Tiada bayaran masuk dikenakan. Perjalanan kesini menaiki kenderaan sendiri atau pengangkutan awam seperti bas atau teksi. Lokasi ditepi jalan utama jalan Jerantut - Benta.

Perjalanan lebih kurang 16 km dari Bandar Jerantut melalui Jalan Jerantut-Temerloh dan 210 km dari Bandar Kuantan melalui Jalan Kuantan-Temerloh. Hutan Lipur Som terletak di dalam Hutan Simpan Som hutan simpan ini juga di kenali dengan nama hutan Kampung Kenong bermungkinan berkait rapat dengan nama sungai kenong yang terdapat disini. Hutan ini merupakan jenis hutan dipterokarpa pamah. Keluasan hutan simpan ini dianggarkan berkeluasan 2.5 hektar. Sumber : Jabatan Perhutanan Negeri Pahang. AKU ANAK PAHANG

Wassalam, Wa'allahhualam.

2 ulasan:

  1. saya ada duit 5 ringgit syiling tahun 1971..berminat boleh wattsup saya 0167762503

    BalasPadam
  2. saya ada duit 5 ringgit syiling tahun 1971..berminat boleh wattsup saya 0167762503

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<