Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

21 Nov 2014

KELUARKAN PENDATANG HARAM DARI PAHANG, TITAH SULTAN AHMAD SHAH.

Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah mahu semua pendatang haram dikeluarkan dari negerinya segera, lapor The Star hari ini.

Kenyataan ini dibuat sehari selepas baginda menyelar pihak yang menggunakan nama istana baginda untuk melakukan kerja pemusnahan hutan secara haram di Cameron Highlands sehingga menyebabkan banjir besar baru-baru ini.

Sultan Pahang berkata pihak berkuasa tidak hanya perlu mengambil tindakan serius terhadap pekerja ladang haram, tetapi juga kepada semua pekerja asing tanpa izin di negeri itu.

Baginda bertidah, jika ia tidak dilakukan, tidak akan ada pengakhiran kepada kehadiran pekerja asing tanpa izin di negeri itu.

"Kita tidak boleh membenarkan mereka untuk menjajah, bukan saja di Cameron Highlands, (tetapi) juga di daerah lain di Pahang juga.

"Anda lebih baik memberitahu pekerja yang tidak diingini ini, kita bersungguh dalam hal ini. Mereka tidak lagi boleh mencerobohi Pahang tanpa kebenaran,"katanya kepada pemberita di Pejabat Tanah dan Daerah Cameron Highlands selepas menghadiri mesyuarat tertutup dengan pegawai kerajaan semalam sebagaimana dipetik The Star.

Turut hadir ialah Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob dan pemimpin negeri yang lain.

Baginda bagaimanapun, enggan mengulas mengenai majikan Malaysia yang mungkin melindungi pekerja asing tanpa izin, berkata tidak mempunyai bukti penglibatan mereka.

Sultan Pahang turut menafikan laporan media yang mendakwa terdapat sehingga 30,000 pekerja Bangladesh di Cameron Highlands.

Kelmarin ketika melawat kesan banjir di Cameron Highland, Sultan Ahmad Shah marah dengan pihak yang menggunakan nama baginda.

Bernama melaporkan Sultan Ahmad Shah menegaskan baginda tidak tahu menahu mengenai wujudnya surat kuning atau surat daripada istana untuk tujuan pembangunan atau pertanian di Cameron Highlands.

Ditanya mengenai perkara itu baginda bertitah: "Jika ada yang mengemukakan surat kuning terbabit guna nama istana, saya sendiri akan pukul dia, saya nasihatkan jangan percaya."

"Semak dulu dengan kerajaan negeri, mereka jangan sewenang-wenangnya menggunakan nama orang lain, jika saya tahu siapa, saya akan bagi cukup-cukup," titah baginda.

Terdahulu baginda melawat kawasan yang terjejas akibat banjir lumpur dan tanah runtuh di Lembah Bertam.

Baginda turut kesal dengan tindakan peneroka haram yang mengupah samseng bagi memastikan kerja penerokaan mereka tidak diganggu sesiapa hingga menyukarkan pihak berkuasa mengambil tindakan. – 21 November, 2014. Sumber The Star

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!