Nuffnang dan No Copy Paste

DAPATKAN INFO PERCUMA DARIPADA PENAJA KLIK IKLAN

UPDATE ENTRI TERKINI :

23 Sep 2014

PROJEK JALAN PADANG PIOL - KUALA TAHAN RM 25 JUTA?

Kini  jalanraya menhubungkan Padang Piol dan Kuala Tahan sedang diperbaiki dengan kos yang dianggarkan khabarnya mencecah RM25 juta. Melihatkan pada situasi berpuluh kenderaan membawa balak seperti ini setiap hari melalui jalanraya ini, ramai juga bertanya agak-agaknya berapa lama jalan ini akan mampu bertahan?

Bandingkanlah saiz lori balak ini dengan lori disebelahnya. Berapa puluh atau ratus juta ringgit lagi dana kerajaan telah dan akan berterusan dihabiskan untuk memperbaiki jalan ini akibat lori bermuatan sebesar ini?

Satu pemandangan biasa di jalan raya yang menghubungkan bandar Jerantut dan kawasan Kuala Tahan, Hulu Tembeling. Berpuluh lori balak akan melalui jalan ini setiap hari. Apabila jalanraya rosak dan semua penduduk merungut, peruntukan dengan nilai juta ringgit akan diminta untuk memperbaiki jalanraya tersebut. Siapa yang untung sebenarnya - rakyat atau kontraktor balak atau kontraktor pembinaan jalanraya? Sumber

AAP - Pandangan penulis kerja baik pulih jalanraya ini amatlah dialu-alukan, sememang jalan ini adalah laluan utama bagi penduduk Kuala Tahan dan kawasan sekitar untuk ke bandar Jerantut dan juga laluan utama bagi pelancong ke taman negara pahang. Cuma kita hanya mempertikaikan berapa lamakah jalan ini mampu bertahan setelah dibaik pulih? Dengan situasi lori balak yang melebihi had muatan saban hari melalui jalan tersebut? tidakkah ianya bagaikan satu pembaziran kelak?

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

RUANG PENGIKLANAN

KLIK INFO PERCUMA DRP PENAJA IKLAN

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARIAN ARTIKEL BLOG AKU ANAK PAHANG

Loading

SEARCH GLOBAL BY GOOGLE WITH WEB