Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

29 Sep 2014

JANJI TIADA PEMBALAKAN DAN PERLOMBONGAN DI TAMAN RIMBA KENONG.

PENDUDUK kampung dan pengusaha industri pelancongan menyambut baik jaminan Menteri Besar Pahang untuk menyelamatkan Taman Rimba Kenong. 

KUALA LIPIS - Ahli Parlimen Lipis, Datuk Abdul Rahman Mohamad memberi jaminan Taman Rimba Kenong di sini kini sudah 90 peratus selamat daripada sebarang aktiviti penerokaan, pembalakan dan perlombongan.

Katanya, jaminan itu dimaklumkan sendiri oleh Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob kepada beliau selepas satu mesyuarat Exco Pahang yang diadakan baru-baru ini.

"Saya sendiri telah berjumpa dengan Menteri Besar dan menyuarakan kebimbangan penduduk mengenai aktiviti penerokaan hutan yang mahu dilaksanakan di taman negeri itu.

"Menteri Besar sendiri memberi jaminan bahawa tiada sebarang aktiviti penerokaan akan diluluskan di Taman Rimba Kenong sama ada yang telah dimohon atau dalam proses permohonan," katanya.

Keputusan itu dibuat selepas projek pembalakan hutan dan perlombongan di kawasan seluas 190 hektar di Taman Rimba Kenong mendapat bantahan penduduk kampung, pengusaha industri pelancongan malah turut didedahkan Kosmo! sejak kelmarin.

Beliau berkata demikian selepas menerima memorandum bantahan Jawatankuasa Bertindak Selamatkan Taman Rimba Kenong daripada Ketua Kampung Kuala Kenong, Abdul Rahman Bilal Endil di sini semalam. Sumber : Kosmo Online

AAP - Tertanya juga 10% itu apa ceritanya? Benarkah dakwaan 10% lagi itu yang tanpa sedar TIADA JAMINAN daripada kemusnahan. Ini bererti terdapat 1,200 ha daripada keluasan Rimba Kenong seluas 12,000 ha tersebut akan dimusnahkan? #savekenongrimbapark

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!