Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

30 Ogo 2014

TAMAN NEGARA KUALA TAHAN APA KESUDAHAANYA NANTI?

Satu pemandangan biasa di jalan raya yang menghubungkan bandar Jerantut dan kawasan Kuala Tahan, Hulu Tembeling. Berpuluh lori balak akan melalui jalan ini setiap hari. Apabila jalanraya rosak dan semua penduduk merungut, peruntukan dengan nilai berpuluh juta ringgit akan diminta untuk memperbaiki jalanraya tersebut. Siapa yang meminta dan akan mendapat projek tersebut tidak perlu dihuraikan. Moralnya bukan satu perjalanan yang indah jika anda melalui kawasan berkenaan.

Selepas projek Caviar Park berjalan, difahamkan ada banyak lagi kawasan hutan yang akan digondolkan untuk projek-projek lain seperti Bandaraya Hutan, Safari Park, Projek Ladang Getah & Gaharu dan sebagainya. Teringat kepada iklan NRE - Malaysia merupakan bumi yang bertuah yang kaya dengan biodiversiti. Sumber : Kami Bantah Projek Penternakan Ikan Sturgeon di Kuala Tahan

Apakah pihak berwajib hanya melihat sahaja tanpa ada pengetahuan dan tindakan, kenapa untuk apa bagaimana dan apa sudahnya nanti? Sudahnya situasi yang sekan dibiarkan ini pasti mengundang musibah untuk alam ini khasnya Taman Negara Pahang sendiri.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<