Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

1 Ogo 2014

GUNA LORONG KECEMASAN SAMAN RM 300.00

Saman RM300 guna lorong kecemasan

Kuala Lumpur: Polis akan mengeluarkan saman maksimum RM300 kepada pemandu yang menggunakan lorong kecemasan di semua laluan sepanjang Op Selamat 2014 sempena musim perayaan ini.

  Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berkata tindakan tegas itu untuk mendidik pengguna jalan raya supaya mematuhi undang-undang di samping menjadi pemandu berhemah.    

        “Berdasarkan pengalaman, apabila ada pemandu menggunakan laluan kecemasan, pihak kami dan pasukan penyelamat mengalami kesulitan akibat kesesakan untuk melakukan kerja menyelamat jika berlaku kemalangan kerana laluan itu sesak,” katanya.    
    
  Beliau berkata demikian pada Majlis Pelancaran Op Selamat 5/2014 Sempena Aidilfitri di ibu negara semalam.

Bermula 4 Ogos

  Operasi berkenaan bermula Isnin ini hingga 4 Ogos depan, membabitkan pelbagai agensi keselamatan termasuk bomba dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM).

  Khalid berkata, polis akan menempatkan anggota trafik di 60 lokasi panas, iaitu kawasan kerap berlaku kemalangan di seluruh negara selain bekerjasama dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menguatkuasakan undang-undang. Sumber : Cari.com                              


AKU ANAK PAHANG
Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!