Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

19 Jul 2014

MUSNAHNYA BENTENG TAMAN NEGARA, MENGALIR LESULAH SUNGAI PAHANG.

MUSNAHNYA BENTENG TAMAN NEGARA
Semalam kerai, lampam dan tengas menangisi hari terakhir rumah mereka dihancurkan untuk istana sang sturgeon. Hari ini hari baru sungai coklat mengalir kelautan. Harga mahal yang harus dibayar untuk kemajuan. Apakan daya mereka memilih irama PSY dibanding alunan merdu nyanyian roslan madun. Maafkan kami. Selamat tinggal sungai tabung. Share pada semua sementara menunggu murka Ilahi akibat kejahatan tangan manusiawi.- Sumber : FB Kami Bantah Projek Penternakan Ikan Sturgeon di Kuala Tahan

Sungai Pahang penuh dengan riwayatnya.. hilir mudik dan membawa berita.. perahu kajang penuh dengan muatannya.. mata rezki penduduk di desa.. zaman tori bergemilang sejarahnya.. ramai gugur pahlawan di tebing sungainya.. air mengalir dengan berbagai cetera.. Sungai Pahang sungai pusaka negara.

AAP - mungkin kelak cuma ada keindahan pada nyanyian lagu-lagunya sahaja. Hakikat sungai Pahang kini kian lesu, suram dan bakal hilang segala kenangan dan keindahannya dek kerana kerakusan tangan-tangan manusia yang durjana...  bila rasa tamak menguasai diri hilang rasa pertimbangan segalanya.

AKU ANAK PAHANG
Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<