Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

3 Mei 2014

SUNGAI PAHANG KIAN TERCEMAR, KERUH DAN BERKELODAK NILAILAH SENDIRI !

 
Nilai dan lihatlah sendiri keadaan air sungai Pahang di Kuala Tahan ini! Pastinya jika perkara ini tidak dibendung daripada sekarang. Bukan perkara mustahil satu hari kelak khazanah negara yang bernama sungai ini akan lenyap daripada segala kemegahan, keindahan dan akan hilang segalanya!

Semua ini berpunca daripada aktiviti pembalakan, penerokaan hutan, perlombongan bijih yang menyebabkan pencemaran sungai dan alam sekitar. Amatlah disarankan mana-mana pihak yang ingin menjalankan aktiviti tersebut diminta berfikirlah beribu kali akan kesan dan akibat buruk yang terpaksa ditanggung oleh masyarakat umum. Kerana sungai adalah sumber keperluan air utama untuk kehidupan. Tidak kurang ianya juga sebagai punca rezeki pendapatan daripada hasil ikan sungai Pahang.

Diwaktu ini tidak ada perkara yang dapat kita banggakan dengan Sungai Pahang ini.  Hari ini tiada lagi aktiviti bermandi manda kerana air sungai terlalu keruh akibat pencemaran. Wajarlah saranan daripada mereka yang tertentu bahawa Penjenayah Alam sekitar ini perlu didakwa. Apakah ini hadiah daripada kita untuk generasi akan datang nanti? Selamatkan bumi Pahang yang bertuah ini ! Sumber Gambar daripada Facebook.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!