Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

29 Mac 2014

BERHATI-HATI "PERBUATAN KHIANAT" DI LEBUHRAYA KARAK.

Penulis mendapat maklumat tentang perbuatan khainat di lebuhraya karak. Sebaiknya anda yang melalui dan membawa kenderaan terutama motorsikal dan kereta sila berhati-hati. Ini adalah peringatan buat kita semua supaya lebih berhati-hati. Berita dan kisah seumpama ini mungkin orang Pahang sudah sedia maklum. MOHON SHARE PADA ORANG LAIN SUPAYA TIDAK MENJADI MANGSA. Sesungguhnya malang itu tidak berbau. Mesej ini diterima melalui Facebook.

"assalamulaikum admin, saya nak minta tolong sangat2... admin tolong nasihatkan sesiapa yang guna highway karak supaya lebih hati2 bila lalui selekoh-selekoh merbahaya di highway karak ini, ada minyak kalau keadaan hujan mesti akan ada berlaku kemalangan. Semalam karak hujan, lebih 7 kejadian kemalangan telah berlaku. Saya tak sanggup melihatnya. Sebab itu saya mintak tolong dengan admin supaya memberi tahu orang ramai yang menguna dan melalui lebuhraya karak ini lebih berhati-hati. Kawan saya sendiri dan ramai lagi yang telah menjadi mangsa. Selekoh wajib perlu anda berhati-hati ialah KM 75, KM71 (Selekoh sungai dua ), KM69. Sebaiknya anda terus berhati-hati daripada susur keluar tol karak sehingga ke tol Bentong."

Difahamkan juga ada perbuatan khianat daripada mereka yang tidak bertanggungjawab dengan menabur paku, pasir, minyak dan sebagainya bagi tujuan berlakunya kemalangan dan mereka yang tertentu akan mendapat habuan dan keuntungan daripada perbuatan tersebut.

Pandu cermat jiwa selamat ingatlah orang tersayang.


Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<