Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

9 Dis 2013

PERKAHWINAN PASANGAN MUDA ANTARA MUHAMAD HAIKAL 15 TAHUN DAN NUR HAZWANI MOHD KAMAL 16 TAHUN

Muhamad Haikal Farith Mohd Shah budak kahwin umur 15 tahun dan Nur Hazwani Mohd Kamal 16 Tahun. Negara sekali lagi digemparkan dengan perkahwinan muda yang melibatkan budak usia 15 tahun dan 16 tahun. Walaupun kes perceraian yang berlaku baru-baru ini melibatkan perkahwinan pada usia muda langsung tidak mematahkan semangat pasangan ini untuk terus berkahwin. Pasangan ini juga mengakui bahawa perkahwinan mereka juga telah direstui oleh kedua belah pihak keluarga.

Muhamad Haikal, 15, telah selamat dinikahkan dengan pasangannya, Nur Hazwani Mohd Kamal, 16, yang masih belajar dalam Tingkatan Empat, oleh Imam Masjid Teluk Kemang, Port Dickson, Rahim Jaafar pada 8 Disember 2013. Nur Hazwani menerima mas kahwin RM200 dan hantaran RM5,000. Muhamad Haikal berkata, bapanya, Mohd Shah Abdul Aziz, 43, memohon kebenaran mahkamah bagi membolehkan dia bernikah dengan pasangannya kerana usia mereka yang masih muda.

Muhammad Haikal yang sudah tidak bersekolah sejak setahun lalu, membantu perniagaan bapanya yang juga seorang kontraktor binaan. Walaupun pasangan ini sudah berkahwin, Nur Hazwani pelajar tingkatan Empat tetap meneruskan pelajaran seperti biasa dan kini tinggal dirumah mertua. Sumber www.melvister.com

Apa nak kata dah jodoh... perkahwinan bukan seumpama main rumah pondok-pondok :) Doa kami semoga perkawinan ini kekal hingga ke akhir hayat Insya Allah.

Wassalam, Wa'allahhualam.

2 ulasan:

  1. yup...
    mmg xblh nk kate ape kalo depa nk kawen...yg pntg,kita doakan jer kesejahteraan rumah tangga dorg...

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<