Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

16 Jul 2013

BANDAR KUANTAN PERUBAHAN ALIRAN TRAFIK KEPADA JALAN SEHALA


Perubahan aliran trafik Bandar Kuantan - Aliran lalu lintas membabitkan lapan jalan utama di bandar Kuantan akan diubah daripada dua hala kepada sehala bagi mengurangkan kesesakan bermula 22 Julai ini.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Seri Muhammad Safian Ismail berkata, cadangan perubahan aliran lalu lintas telah diluluskan pelaksanaannya pada 5 Jun lalu dan akan melalui tempoh percubaan selama tiga bulan yang bakal berakhir 21 Oktober ini.

"Sehubungan itu, notis pemakluman selama sebulan akan dikeluarkan Isnin ini kepada orang ramai, peniaga-peniaga, pemilik-pemilik premis serta operator teksi dan bas.

"Dalam tempoh percubaan ini, pembahagi jalan dan tiang-tiang lampu akan dikekalkan termasuk papan tanda jalan serta arah akan diperbanyakkan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Menurut Muhammad Safian, sebanyak empat lampu isyarat akan ditutup iaitu di Jalan Tanah Putih-Jalan Besar-Jalan Penjara; Jalan Penjara-Jalan Mahkota; Jalan Penjara-Jalan Haji Abdul Rahman-Jalan Mat Kilau dan Jalan Tun Ismail-Jalan Beserah.

"Jalan dua hala yang dijadikan sehala pula akan dilaksanakan secara berperingkat. Bagi fasa ini, jalan yang terlibat ialah Jalan Penjara, Jalan Wong Ah Jang, Jalan Tun Ismail, Jalan Beserah, Jalan Teluk Sisek dan Jalan Besar.

"Justeru, saya menasihati orang ramai supaya peka terhadap tanda jalan, amaran dan maklumat yang dipasang di bahu-bahu jalan," jelasnya sambil memberitahu pelaksanaan ini melibatkan kos sebanyak RM4 juta.

Sebarang cadangan atau aduan boleh dikemukakan kepada pihak Sekretariat Bahagian Jalan, Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan atau Bahagian Perhubungan dan Kemasyarakatan Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) di talian 09-5121555/666 atau laman sesawang MPK www.mpk.gov.my. Sumber
Sinar Harian

* Klik imej untuk paparan lebih jelas.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

3 ulasan:

 1. Ayuk...cmner ni,.,,,msti penin nnt nk g kuantan,,,,dh la wat time ooss,,raye,,,,msti org luar dr kuantan sesaaaaaatttt....prninnnnnnn

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bagi melancarkan aliran trafik tak pe, pelan2 jalan :)

   Padam
 2. malam td 1st time masuk bandar n gila babas jem... dekat 1 jam berpusing2 dlm bandar cari jln kluar

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!