Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

3 Mei 2013

APA MAKSUD TEKNOLOGI SKRIN HIJAU? | TEKNIK LAYAR HIJAU ?

Teknologi skrin Green merujuk pada proses pencampuran dua gambar bersama-sama. Dalam teknik ini, warna dari satu Gambar dihapuskan untuk mendedahkan gambar lain di belakangnya. Warna hijau sering digunakan sebagai latar belakang berbanding dengan yang lain warna kerana sensor gambar di digital kamera video yang paling sensitif terhadap warna ini. Oleh kerana itu, hijau kamera saluran mengandungi "noise" yang terkecil dan dapat menghasilkan topeng bersih. Selain itu, kurang Cahaya diperlukan untuk menerangi hijau kerana sensitiviti yang lebih tinggi untuk warna pada sensor gambar. Teknologi ini menghasilkan hasil dalam bentuk kesan yang anda lihat dalam segala hal dari ramalan cuaca untuk filem blockbuster.

Ada beberapa pertimbangan yang perlu diingat untuk menggunakan teknik ini. Anda harus mempunyai pencahayaan yang tepat dan kamera berkualiti tinggi untuk bekerja heran dengan skrin berwarna hijau. Lampu yang tidak benar boleh menyebabkan bayangan yang tidak diingini dan warna yang berbeza di skrin. Perkara ini akan memberikan hasil yang tidak diingini.

Mekanisme ini menyelesaikan banyak masalah dari jurugambar dalam pelbagai cara. Ini menghilangkan latar belakang bersama-sama. Ini berfungsi sebagai latar belakang sementara. Dengan latar belakang satu skrin, jurugambar boleh ciri-ciri pelbagai warna dan reka bentuk. Sebagai contoh, seorang jurugambar ingin campuran menjadi tokoh acara televisyen bersama, ia boleh mengambil gambar dari pemain yang lengkap secara berasingan dan kemudian campuran mereka bersama-sama dengan mudah dengan menghapuskan latar belakang. Dengan cara ini, jurugambar memerlukan satu latar belakang skrin, bukan beberapa. Sumber asal : id.prmob.net

Jom kita saksikan bagaimana teknik ini dihasilkan dan dipadankan didalam video dibawah ini :
Moralnya kita usahlah mudah terpedaya dengan sesetengah video yang telah dipaparkan bagi tujuan atau maksud yang tertentu. Dunia semakin canggih jadi canggih juga hasilnya. Ada pendapat yang mengatakan VIDEO INI ? menggunakan teknologi tersebut. Sumber Video : Facebook

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

3 ulasan:

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!