Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

6 Apr 2013

LATA BESEN JERANTUT TELAH DINODAI.

 
Lata Besen ini terletak di Kampung Baru, Jalan Benta, Jerantut. Disini juga terdapat kawasan air terjun yang kecil yang dinamakan "Lata Besen" Mungkin ramai yang tidak mengetahui disini terdapatnya kawasan hutan lipur serta air tejun yang kecil dan indah. Bagi penulis aktiviti pembalakan ini sudah pasti memusnahkan segala eko sistem serta keindahan alam semula jadi flora dan fauna di Lata Besen ini. Khabarnya kawasan tersebut sudah musnah sepenuhnya disebabkan akitiviti pembalakan.

Diantara komen yang telah disuarakan di facebook.

Sememang bukan suatu perkara mudah bilamana membicarakan soal aktiviti pembalakan ini, yang pastinya alam terus musnah dek kerana kerakusan pihak tertentu. Pasti banyak pihak yang akan mengalami kesusahan dan kerugian. Jika aktiviti tersebut tidak dikawal. Paling malang rakyat mungkin tidak dapat apa-apa. Selebihnya hanya menguntungkan pihak tertentu sahaja.

AAP - Lata Besen mungkin tinggal dalam kenangan sahaja. Sedih dan simpati dengan apa yang telah terjadi pada bumi bertuah ini.

Wassalam, Wa'allahhualam.

5 ulasan:

 1. kala dah ada balok keluar kat sini memang habis lah lata besen ter, jadi lata rata laa

  BalasPadam
  Balasan
  1. Satu kerugian yang besar pada alam ini jika lata tersebut hilang drp pandangan :(

   Padam
  2. Habis xbuat kes ke tntang kejadian ni?

   Padam
  3. Kita serahkan pada pihak berkenaan utk mengambil tindakan dan sisatan selanjutnya. Sepatutnya Jabatan Alam sekitar dan NGO Pecinta Alam perlu memandang serius masalah ini.

   Padam
  4. Eloklh tu. jgn smpai pnduduk jrntut sndiri kna merantau sbb tmpt tinggai sndiri dterokakai. lagi pn slama ini bukn setakat tmpt ni sj yg dh dterokai. jd harapkn org kg,xtau pkara ni nk adu pd siapa. lg pn klau diorg asu pn xlaku.

   Padam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!