Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

29 Mac 2013

INFO PADANG RUMPUT TIRUAN PADANG FA JERANTUT

Rumput buatan adalah permukaan buatan daripada buatan fiber sintetik yang dibuat untuk membuat bentuknya seperti look rumput semulajadi. Ia paling banyak digunakan di dalam lapangan sukan bagi sukan yang pada asalnya atau pada biasanya dimainkan di atas rumput. Walau bagaimanapun, sekarang ianya digunakan di atas lapangan rumah kediaman dan juga aplikasi perniagaan. Alasan utama bahawa penyelenggaraan rumput buatan menghalang penggunaannya yang berat, seperti di dalam sukan, dan tidak memerlukan perparitan atau memotong.

Apa itu padang sintetik ? Apa makna padang sintetik? Padang sintetik adalah padang tiruan menggunakan rumput sintetik. Kosnya tinggi tetapi dapat menjimatkan untuk jangka masa yang panjang. Tiada kos penyelenggaraan sehingga 10 tahun.. Bermakna lebih menguntungkan sekiranya diguna pakai padang sintetik ini. Padang sintetik jenis fieldturf boleh digunakan dalam pelbagai keadaan cuaca sama ada panas atau pun hujan.

Tahniah daripada penulis kepada pihak Majlis Daerah Jerantut hasil usaha bersama dengan FA Jerantut  dan Pejabat Belia Jerantut padang di Kompleks Sukan Jerantut kini dipasang dengan rumput tiruan sepenuhnya bertaraf dunia.

Difahamkan tender awal projek ini oleh KBS asalnya hanyalah memasang Padang Tiruan bersaiz 90mx45m yang bernilai lebih kurang anggaran RM1.2 juta tapi mengikut maklumat terikini dari pihak Majilis Daerah Jerantut, Mesyuarat Post Kabinet peringkat Kementerian Belia dan Sukan telah menyatakan persetujuan untuk membesarkan saiz padang rumput tiruan Padang FA Jerantut dari saiz 90mx45m kepada saiz 105mx68m. Kos sebenar tidaklah diketahui.

Di fahamkan padang rumput tiruan ini adalah  diantara yang pertama seumpamanya yang telah siap dipasang di Padang FA Jerantut adalah yang pertama di Pahang. Hebat orang Jerantut selepas ini bakal bermain di atas padang rumput tiruan bertaraf dunia.

Wassalam, Wa'allahhualam.

5 ulasan:

 1. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

  klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
  http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

  BalasPadam
 2. Terima kasih... insyaallah saya follow :)

  BalasPadam
 3. huh makin hebat jerantet yek :)

  BalasPadam
 4. would like to rent padang fa jerantut.. may i know who should i contact ?

  BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!