Nuffnang dan No Copy Paste

DAPATKAN INFO PERCUMA DARIPADA PENAJA KLIK IKLAN

UPDATE ENTRI TERKINI :

1 Jan 2013

KETAGIHAN BAHAN LUCAH DAN BERBAUR SEKS MEMBUAT ANDA MENJADI PELUPA.

Tidak dinafikan lagi ketagihan bahan porno membuat anda jadi pelupa pornografi juga merosakkan jaringan otak anda lebih hebat dari ketagihan kokain, sebuah kajian yang dilakukan oleh penyelidik dari University of Duisburg-Essen, Jerman mendapati bahawa lelaki akan cepat menjadi pelupa, tepatnya bermasalah dengan ingatan jangka pendek (short-term memory loss) apabila sering melihat atau menonton hal-hal yang "lucah" (membaca bacaan berbaur: sex).

Dari ujian yang dilakukan kepada 28 lelaki dengan umur rata-rata 26 tahun, mereka mendapati bahawa sebahagian besar lelaki tersebut salah menjawab beberapa soalan selepas habis melihat hal-hal yang lucah. Begitu juga sebaliknya apabila mereka diperlihatkan gambar-gambar yang normal seperti orang ketawa, bersenam dan lain, hasil jawapan yang betul meningkat.

Kesimpulan dari ujian tersebut, setelah melihat gambar porno, hanya 67% jawapan yang benar tetapi ketika melihat gambar normal, hasilnya meningkat menjadi 80%. Dari sini juga sedikit ditarik kesimpulan kenapa lelaki yang ketagihan pornografi suka lupa makan, lupa akan janji dan lupa tidur dan berbagai lagi tahap pelupaannya.
Apapun ini adalah diperingkat awal kajian, kajian ini masih merupakan tahap awal dan kajian lanjutan masih akan terus dilakukan hingga boleh benar-benar disimpulkan bahawa ketagihan pornografi boleh membuat orang menjadi pelupa. Sumber | Olahan Semula : akuanakpahang

Moralnya tak payahlah dilayan sangat, dibimbangi silap-silap boleh jadi benggong terus :(

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

2 ulasan:

  1. bende yg elok tu lah yg suka sgt
    baik apa pun....
    moga kita dpt menghindari dari semua ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul weh... sebaiknya perkara
      seumpama itu jgn dilayan yak..

      Padam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

RUANG PENGIKLANAN

KLIK INFO PERCUMA DRP PENAJA IKLAN

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARIAN ARTIKEL BLOG AKU ANAK PAHANG

Loading

SEARCH GLOBAL BY GOOGLE WITH WEB

Memuatkan ...