Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

14 Dis 2012

MUTIARA KATA INSPIRASI KEHIDUPAN.

Hidup ini penuh pendakian dan naik turunya. Dalam situasi tertentu kita pasti akan memerlukan inspirasi untuk terus bersemangat bagi meneruskan dan menikmati perjalanan ini.

Benarlah kehidupan ini seumpama lautan ada masa pasang surutnya. Bak kata pepatah, laut mana yang tidak bergelora dan bumi mana yang tidak ditimpa hujan. Maksudnya tidak ada orang yang tidak mengalami dugaan dan rintangan. Cuma jangan sampai perkara tersebut menghilangkan pegangan dan keyakinan diri. Jangan sampai kita tidak bersemangat dan bermuram untuk meneruskan sebuah kehidupan ini

Bagaimana besar dan sukarnya masalah dan persoalan yang kita alami, disana binalah semangat dan keyakinan diri kita. Sebesar manapun masalah yang kita hadapi, percayalah bahawa semuanya itu pasti ada jalan keluarnya.

Buangkan kedukaan itu dan gantikan dengan senyuman, kerana mungkin beberapa mutiara kata dibawah ini boleh mengembalikan kekuatan dan semangat kita serta memberi inspirasi. Semoga dapat menjadikan diri kita lebih bersemangat dan berkeyakinan untuk menjalani kehidupan dan mampu membuang semua kesulitan daripada segala belenggu keresahan. Jom kita baca mutiara kata dibawah ini :

"Your life is your message to the world. Make it inspiring"- Lorrin L. Lee
"Hidupini adalah mesej yang kamu sampaikan kepada dunia. Buatlah hidupmu menjadi inspirasi."

"Sometimes the harder you fall, the stronger you rise". - Unknown
Seringkali semakin parah kau jatuh, semakin kuat kau bangkit.

People always talk about us, so let's give something to talk about - Lady Gaga
Orang-orang selalu membicarakan kita, jadi mari kita beri sesuatu untuk mereka bicarakan. 

"Sometimes someone has to walk out of your life, for someone better to walk in." - Pudgie Eugene
Kadangkala seseorang harus keluar dari hidup anda, agar seseorang yang lebih baik boleh masuk.

"When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile" - Anonymous
Ketika hidup memberi anda ratusan alasan untuk menangis, tunjukkan bahwa anda punyai ribuan alasan untuk tersenyum.

Bila anda tidak punya tujuan utama didalam kehidupan ini pasti anda akan hanyut menuju kegagalan - Ustaz Hanafi

A happy and meaningful life requires our continuous input and creativity. It does not happen by chance. It happens because of our choices and actions. And each day we are given new opportunities to choose and act and, in doing so, we create our own unique journey.

Kehidupan yg gembira & bermakna memerlukan input (isian) & kreativiti yg berterusan. Ia tdk berlaku begitu sj (atau semula jadi). Ia berlaku atas pilihan & tindakan kita. Dan setiap hari kita diberi peluang utk membuat pilihan & bertindak mengenainya, dan... dlm melakukannya, kita mencipta perjalanan hidup kita yg unik ini. - By google

"Lebih baik kita merenung masa hadapan daripada merenung perkara yang telah kita tinggalkan dibelakang". - akuanakpahang 

Jatuh bangun kehidupan pasti semuanya telah Allah tentukan... namun sejauh mana kita mampu menerima kenyataan dan berusaha untuk memberi lebih keyakinan pada diri kita untuk terus yakin dan berani untuk menerima segala dugaan dan cabaranya.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!