Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

4 Nov 2012

SENARAI LOKASI PEMASANGAN KAMERA AES DI PAHANG


 Klik imej untuk paparan lebih jelas.

AES adalah singkatan kepada Automated Enforcement System. AES adalah sistem pengesanan dan merakam secara automatik kesalahan lalu lintas menggunakan alat pengesan yang dipasang di atas jalan dan perakam imej kesalahan menggunakan kamera AES.
Pelaksanaan AES meliputi kesalahan:
  • Tidak mematuhi lampu isyarat
  • Memandu melebihi had laju

Maklumat kesalahan ini kemudiannya dihantar secara real time online ke Pusat Kawalan AES (Control Center). Maklumat diproses bagi mengenal pasti pemandu/pemilik kenderaan berdasarkan kepada maklumat pemilik/pemandu yang terdapat dalam pangkalan data JPJ.

Saman akan dikeluarkan secara automatik dan dihantar melalui pos kepada Orang Kena Saman (OKS). Sistem juga secara automatik menghantar maklumat kes ke mahkamah untuk tujuan perbicaraan jika OKS memilih untuk gagal membayar kompaun atau dibicarakan.

AAP- Moralnya patuhi had laju dan lampu isyarat, sayangi wang anda!

Wassalam, Wa'allahhualam.

 

4 ulasan:

  1. Jerantet x de pun yek
    boleh la deme lumba tu heheheh

    BalasPadam
  2. ngeh2....klu ade konpem xde org bwak kete p jantek..hihihihi

    BalasPadam
  3. Selamat... Jerantut tak ada boleh merempit yak :)

    BalasPadam
  4. salam Yassin..
    moralnya,berhati-hatilah
    memandu..jangan depan kamera
    ye je :)

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARIAN ARTIKEL

Loading

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<