Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

28 Nov 2012

LIMA SIFAT DIRI LELAKI YANG PERLU ANDA KETAHUI!

Banyak perkara didunia ini boleh dikatakan lelaki boleh berbuat apa sahaja. Bermula dari hal manis hingga hal yang dianggap sedikit gila. Daripada kerja yang berat sehingga kepada seringan-ringanya tugasan, namun, anda tak boleh meminta lelaki untuk selalu melakukan apa yang anda inginkan. Adakalanya lelaki juga perlu berbuat hal-hal yang ingin mereka lakukan sendiri, dan diwaktu ini anda sebagai wanita harus mengerti sifat diri seorang lelaki.

1. Lelaki Tidak Tahan Godaan
Dia memang setia, tetapi pada masa yang sama tidak ramai lelaki yang boleh tahan dengan godaan. Setuju  atau tidak lelaki adalah makhluk yang diciptakan yang mudah tertarik pada hal-hal yang boleh ditangkap oleh mata dan fikiran yang ada keunikan baginya. Tak hairan jika semasa anda keluar dengan pasangan anda matanya sering kali akan melirik dan memandang pada insan lain yang cantik, yang mungkin berada dihadapanya :)

2. Ada jiwa anak-anak di dalam dirinya (dan mereka bangga akan perkara itu)
Jika ia masih asyik main game dan melakukan hobby yang menurut anda mungkin bodoh, fahamilah bahawa memang ia mencari kebahagiaan di dalam hal tersebut. Berbeza dengan anda yang telah menganggap bermain boneka atau mengumpul boneka sebagai hal yang kebudak-budakan, lelaki menganggap hobi bermainnya itu menyenangkan.

3. Lelaki ingin dikagumi dan dipuja
Tidak sekadar perempuan, semua lelaki ingin dikagumi dan dipuja, terutama oleh pasangan dan orang terdekatnya. Tanpa disedari, pujian dan kekaguman itulah yang menjadi bateri kepercayaan diri. Sama seperti orang perempuan yang ingin dipuji juga apabila cuba potongan rambut baru, atau gaun baru, lelaki juga memerlukan perkara yang sama.

4. Tentang Seks
Realitinya, ini adalah perkara pokok bagi lelaki yang normal, pasti mereka amat memerlukannya. Pasti ada citarasa dan keunikan tersendiri yang mereka mahukan tidak perlu dinyatakan diruangan ini.  Namun menurut sebuah survey, seperti dicatatkan dari redbookmag.com, dari 100 orang lelaki, 80%-nya mengatakan bahawa mereka sangat menyukai oral seks. Mereka berharap bahawa pasangannya juga tidak jijik atau bosan memenuhi kehendak tersebut. Bukan kerana mereka malas. Tetapi, ada sensasi berbeza yang dirasakan lelaki ketika mendapatkan layan seumpama ini.

5. Lelaki tidak suka mengagak dan berteka-teki
Dan akhir sekali orang lelaki sememang tidak mahu tahu soal remeh temeh dan berteka-teki. Berbanding dengan orang perempuan, yang mana mungkin sedikit mempunyai rasa untuk bermegah, kebanyakan wanita hanya memberikan clue saja kepada lelaki. Hasilnya? kebanyakan wanita, yang akhirnya merasa kecewa kerana lelaki yang diharapkan tak dapat menangkap maksudnya.

Wanita memang bukan jenis mereka yang suka terus terang terhadap perasaan hatinya. Ia cenderung bersifat malu dan hati-hati, dibaluti dengan sedikit megah, sekadar tidak lebih bermain dengan perlakuan mereka sahaja. Sedangkan lelaki adalah insan yang lebih suka berterus terang tanpa berselindung dan jauh sekali suka mengagak dan berteka-teki.

Mungkin pandangan diatas adalah sebahagian daripada pandangan lelaki, dan mungkin tidak merujuk pada semua lelaki. Namun sedikit sebanyak perkara diatas mungkin dapat membantu anda sebagai isteri untuk mengetahui dan mengenali sifat diri seorang lelaki yang bernama suami. Daripada : akuanakpahang

Wassalam, Wa'allahhualam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

WAKTU BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PAHANG 2017 DIBAWAKAN OLEH PAIP PAHANG

KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HOME

>>KLIK KEMBALI KE HALAMAN UTAMA<<