Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

19 Okt 2012

CARA MENGETAHUI SESEBUAH RESTORAN MENGGUNAKAN ILMU PELARIS.

Pada kebiasaannya mana-mana kedai atau restoran yang dikunjungi ramai orang. Biasanya kita juga akan berkunjung kesana. Mungkin juga kerana keenakan masakan atau seumpamanya. Mungkin terkadang kita juga kurang mahu mengambil tahu apakah mungkin restoran tersebut  ada menggunakan ilmu hitam, pelaris atau seumpamanya yang digunakan untuk melariskan perniagaan mereka.

Disini ada sedikit perkongsian yang baik seandainya kita sesekali cuba amalkan apakah ada perkara ghaib disebaliknya yang tersimpan direstoran tersebut.

Cara Mengenali Perniagaan Yang Menggunakan Pelaris

Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin), baca Ayat Qursi 3 kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta. Kemudian buka tingkap dan tiup 7 kali ke arah kedai. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.he..he.. Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas (mcm ustaz Ismail Kamus ajar)

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut, “khadam” tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita. Kalau sudah macam tu, eloklah kita beredar dan janganlah makan dikedai tersebut. (Pastikan sama semasa anda berbuat perkara itu cuaca baik tidak ribut dan berangin)

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :-

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي )


Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih.

Nota : Gambar Diatas Sekadar Hiasan. Sumber Facebook. Olahan semula by akuanakpahang

Catatan Berkaitan : HANTU PELARIS KEDAI MAKAN

Wassalam, Wa'allahhualam.
  

2 ulasan:

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!