Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

30 Mei 2012

KAMERA DIGITAL TERKECIL DI DUNIA

Inilah kamera digital terkecil di dunia. Dengan ukuran hanya 2.5 sentimeter saja, kamera ini mungkin kelihatan seperti sebuah replika dari kamera. Dari paparan, kamera digital yang berada di bawah lesen syarikat asal Amerika bernama Hammacher Schlemmerini ini memang kelihatan tidak membolehkan untuk dipercayai mengabadikan potret-potret istimewa dan rahisa anda.

Selain memiliki keunikan atau kelebihan kerana ukurannya yang super kecil, kamera digital ini mempunyai kelebihan lain yang tidak boleh dipandang sebelah mata kerana ukurannya. Kerana kamera digital ini dilengkapi dengan kamera dua megapiksel, boleh merakam video, boleh mengambil gambar JPEG dengan resolusi 1.600 x 1.200 dan dilengkapi dengan autofocus. Pastinya kemampuan luar biasa untuk kamera yang hanya seberat 28 gram. Selain itu, anda juga boleh menyambung kamera terkecil di dunia ini ke komputer melalui kabel USB, sama seperti peralatan fotografi lain.

Walaupun ukurannya hanya sebesar buah ceri dan bahkan tidak lebih besar dari hujung jari, kamera yang dibuat di New York dengan harga USD99, 95  Hampir RM 300.00 lebih kurang duit Malaysia. Pastinya kamera kecil ini mampu melaksanakan tugasan yang baik. Sebuah kemampuan yang tidak boleh dipandang mudah oleh pesaingnya yang notebene berukuran lebih besar. Sangat sesuai buat anda yang hobi berfotografi. Sesuai sekali juga ika digunakan bagi tujuan siasatan dan seumpamanya. Sumber: Oddget

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

2 ulasan:

  1. nie kalau bg kat saya kompem ley hilang..ahahaha

    BalasPadam
  2. Ikat dgn tali yang besar sikit :)

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!