Nuffnang dan No Copy Paste

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

27 Dis 2011

PELBAGAI KEBOHONGAN WANITA DI FACEBOOK !

Banyak hal yang boleh anda lakukan di Facebook. Bukan sahaja sebagai wadah bersosial, laman rangkaian ini juga boleh dijadikan tempat untuk memantau dan mempengaruhi orang lain.

Menurut beberapa lelaki, seperti yang dilapurkan dari foxnews.com,wanita boleh memanfaatkan Facebook, tidak hanya dalam hal positif, tetapi juga hal negatif. Salah satunya jika berkaitan masalah hubungan dengan lawan jenis.

Ini pendapat beberapa lelaki yang mendedahkan hal mengejutkan yang boleh dilakukan wanita di Facebook.

→ Membuat Profil Palsu Untuk mengekori bekas kekasih

Hal satu ini mungkin kelihatan sedikit ekstrem. Tapi, ramai wanita sengaja membuat profil palsu untuk boleh memantau mantan kekasih tanpa diketahui pasangannya. Daripada menelefon atau menghantar sms, sekadar menulis "Apa khabar?" Di wall Facebook, cara ini memang lebih selamat.

→ Memanipulasi Penampilan

Menurut lelaki, tidak sedikit wanita yang sering memasang gambar di Facebook untuk memaparkan imej diri yang tidak sesuai realiti. Dalam foto-foto mungkin mahu kelihatan lebih seksi dan berani atau sebaliknya, dan berlawanan dengan kenyataan. Hati-hati, hal ini boleh menjadi bumerang buat wanita.

→ Menulis Status Berlebihan dan Provokatif

Status di Facebook boleh dibaca sesiapa sahaja dan ramai wanita yang mengggunakannya untuk tujuan provokasi atau menunjuk-nunjuk. Bagi lelaki, hal yang paling menyebalkanadalah "curhat", soal kehidupan peribadi di status. Menurut lelaki, lebih baik bercakap langsung daripada mengumbarnya di Facebook, kerana kesannya seperti mengharap belas kasihan.Selain itu, pamer soal kelebihan atau tempat yang didatangi dan langsung memasangnya di status.

→ Memasang Gambar Kemesraan bersama lelaki lain.

Status sudah berkaitan dengan seseorang, tetapi dalam masa beberapa gambar kelihatan mesra dengan lelaki lain. Hal iniseperti ingin "membakar" rasa cemburu pasangan dengan cara tekanan. Gambar bersma pasangan itu juga menurut lelaki, sengaja untuk membuat orang lain mempersoalkan hubungannya, dan memberikan perhatian padanya.

→ Status Hubungan Palsu

Beberapa wanita bujang banyak memasang status hubungan dengan "in a relationship". Hal ini dilakukan untuk mengelakkan reaksi "kasihan" orang atas statusnya yang masih bujang. Hal ini menurut lelaki, sangat tidak masuk akal, kerana justeru status tersebut menghambatnya mendapat pasangan.
Adakah anda juga melakukan hal sama? Hati-hati, mengikut pendapat lelaki, kebiasaan ini boleh menjadi memerang bagi wanita! - Sumber asal smartnewz.info

AAP- Nota di kaki tidak semua wanita sedemikan. Cuma segelintir sahaja yang berperangai macam itu :)

Wassalam, Wa'allahhualam. Salam hormat dan ikhlas daripada :

8 ulasan:

  1. ade ea yg sengaja pasang status in relationship? hihi~ kelakar.mcm2. =)

    BalasPadam
  2. standard lah tu, laki pon sama, hahaha :)

    BalasPadam
  3. salam Yassin..
    koi rasa yang lelaki
    pun sama juga bab ni..
    he he

    BalasPadam
  4. sebenarnya 2x5 je lelaki dgn pompuan
    tapi x semua gitu :)

    BalasPadam
  5. heheh...
    semua diatas betul..

    pernah terlihat status seorang anak kawan saya..
    terpikir pulak..
    bila masa anak dia ni dah kawen..
    tak jemput pun kenduri..

    rupanya saja2 bubuh je..
    kekasihnya suruh..:P

    BalasPadam
  6. sya pernah jumpa orang yang berperangai macam tu
    sangat kesian orang yg sanggup menipu macam tu kan?

    BalasPadam
  7. Biaq p la depa nak buat apapun haiihh... Jangan kita dgn suku sakat kita yang buat sudah la..

    Yang peliknya ramai yg dah kawen tp takde pon letak status married tu.. Takut kantoi ke..? Ke takut saham jatuh..? Kehkehkeh...

    BalasPadam

BLOG INFORMASI | BERITA | PENGETAHUAN | SEJARAH | TOKOH | PAHLAWAN | ADAT RESAM & KEBUDAYAAN | NUMISMATIK & MATAWANG KONGSIKAN PANDANGAN ANDA BERSAMA KAMI.

SENARAI POST TERKINI

RUANG PENGIKLANAN

JANGAN LUPA KLIK PESANAN PENAJA PERCUMA SAHAJA

ARKIB ENTRI AKU ANAK PAHANG DISINI :

CARI ARTIKEL BERKAITAN MASUKAN KATA KUNCI

Loading

GROUP NUMISMATIK JUALAN DAN BELIAN.


KLIK IMEJ UNTUK MENYERTAI!